2020.06.16. 14:40:04 7175 219

Tisztázzuk – mitől lesz igazán tiszta a plüss játék?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Találós kérdés: mi az a plüssáll? Hát az atka nélküli plüss állatka! Remek az idő – a nagytakarításhoz. Ha már a házból úgysem érdemes kilépni vízi jártasság nélkül, akkor használjuk az időt és tartsunk nyári nagytakarítást! A gyerekszoba vidám játékhalmaira egész biztosan ráfér egy kényeztető fürdő…

Plüss játékok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Plüss játékok

A gyerekszoba valódi kosztanya még a legtisztább szülők mellett is, hiszen 1-4 éves kor között állandóan „folyik belőlük valahol valami”, koszolni pedig ezt követően is imádnak. Már csak ezért is érdemes évente néhány alkalommal mindent jó alaposan letakarítanunk. Ám ezen felül ott a tény, hogy a por és az atkák megtelepszenek a plüssállatokban, cuki díszpárnákban és más textilekben, ami pedig légúti problémákhoz vezethet. Ha pedig ritkán használja a gyermek, mondjuk csak nyárra érkezik a nagyiékhoz, az ottani játékok közé – akkor a porosodás még erősebb.

Szabadulj meg a portól és az atkáktól!

A biztonságos 90 és a közel biztonságos 60 fokot nem minden plüss jószág, játszó kendőcske vagy párnácska élné túl, így a mosás során inkább használjunk jobb tisztítóerejű mosóport és alacsonyabb, 40-50 Celsius fokos mosóprogramot.

Ezt követően mehetnek a holmik a szárítóba, ezzel is jó adag homoktól, portól és más szennyeződésektől szabadíthatjuk meg a puha kis játékokat. A teljes száradás azért is nagyon fontos, mert ezzel előzhetjük meg azt, hogy a töltőanyag bepenészedjen, bedohosodjon.

Alacsony hőfokú szárításnál és mosásnál azonban nem lehetünk tökéletesen biztosak abban, hogy az összes atka fölött győzedelmeskedtünk. Márpedig az a cél, hogy mindet hidegre tegyük!

Szó szerint hidegre…

Ha a meleg nem megoldás, használjuk a hideget! Még a mosási folyamat előtt érdemes beraknunk tisztítani kívánt puha játékokat a fagyasztószekrénybe -18-19 fokra. Érdemes vékony újságpapírba csomagolnunk a plüssöket mielőtt jégre tesszük, hogy esetleges nedvesség, páralecsapódás ne fagyassza a szőrt a fridzsider oldalához, ne járjon kopasztással a hőkezelés.

Mikor az atkákat fél nap alatt jól megdermesztettük, már egy alacsony hőfokú mosás is segít őket eltávolítani. A végeredmény pedig? Tiszta, illatos, egészséges plüssjátékok!

Hogy baj ne érje…

A plüssjáték-wellness során a családi béke érdekében igyekszünk mindent megtenni, hogy ne essen baja a résztvevőknek (na persze az atkákon kívül). Ne használjunk fehérítőt, ha lehet alkalmazzunk környezetbarát termékeket, például mosódiót a mosáshoz és a „balesetek” elkerülése végett nem árt egy szín- és koszfogó kendőt is beraknunk közéjük.

A plüssökön túl

A táblás könyveket felületfertőtlenítővel lefújva, puha ronggyal áttörölve tehetjük ismét tisztává, a műanyag játékokkal pedig csodát tesz a mosogatógép! A LEGO és más apró kütyük, például Barbie cipők, építő elemek stb. esetén figyeljünk rá, hogy harisnyazsákban tegyük a mosogatógépbe, így az egyes darabok nem indulnak vándorútra és akadnak el valahol nagy gondot okozva. Természetesen mágneses és elemes/elektromos holmikat, papírmatricával ellátott játékokat és mást, ami a forró víz hatására károsulhat, vagy elronthatja a mosogatógépet, ne pakoljunk bele, inkább kézzel takarítsuk le!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...