2018.05.12. 17:04:14 14590 410

Tiszta toalett, rendes ház? – Majdnem!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak napok, hetek, amikor az ember lányának nem igazán van ideje a takarítással foglalkozni. Egy kis látszat seprés, egy kis látszat porszívózás, felmosás, éppen ami látszik, majd a kevésbé észrevehető helyeket legközelebb. Vagy azután. Vagy azután…

Tiszta toalett - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta toalett

Ám egyvalamiben azt hiszem, egyet érthetünk: ha a WC helyisége, illetve maga a toalett tiszta, az olyan, mintha legalább a fél lakást kisuvickoltuk volna. Legalábbis nálam valamiért megvan ez az érzet. Hogy fokozzuk a „hangulatot”, ezeket a WC tisztítási praktikákat érdemes kipróbálni.

Nem csak a kosz miatt!

Habár a koszos toalett látványa sem lehet valami kellemes, azért a perem alatt felgyűlő kosz nem csak a „kinézete” miatt lehet taszító. Sokkal inkább a kellemetlen szagok okozzák a problémát. Meghát az ott megtelepedő bacik, és mindenféle „nemkívánatos egyének”. De rendszeres tisztítással mindkét, vagyis mindhárom taszító jelenségtől megszabadulhatunk. De nem kell rögtön drága szerekre költenünk, hiszen akár háztartásunk is segítségünkre lehet ebben!

Egy neki, egy másik meg neki!

Amire érdemes figyelni a toalett tisztán tartásával, illetve higiéniájával kapcsolatban, hogy a WC-kagylónak, peremnek, illetve a deszkának, WC-tetőnek is legyen külön-külön saját tisztító kendője, szivacsa, amit csak ezeken a területeken használsz. Nem lenne túl higiénikus az előző alkalommal a csészén, peremen használt szivacsot legközelebb a deszka tisztításakor alkalmazni…

Ha nincs más kéznél…

Ha Te is azok közé tartozol, akik „kivehető mosollyal”, vagyis kivehető műfogsorral bírnak, akkor nyilván van otthon műfogsor tisztító tablettád. Egyet „áldozz be”, és próbáld ki, mit művel ez a kis apróság a WC-kagylóval. Csak dobj bele egy tablettát, hagyd hatni kicsit, majd öblítsd le!

Makacs vízkőlerakódás? Ez segít!

Ahogy a háztartás egyéb területein is segítségedre van a vízkőlerakódásban mondjuk az ecet vagy a citromlé, úgy a WC-kagylót is segít megszabadítani ezektől az oda nem illő „kövecskéktől”! Önts a WC-be egy keveset valamelyik házi csodaszerből, hagyd hatni, majd öblítsd le és gyönyörködj a ragyogásban!:-)

Mire jó az üvegmosó kefe?

Ha a műanyag sörtéjű WC-kefe helyett valami erősebbel szeretnéd a WC-kagyló belsejét megtisztítani, jó választás lehet egy erősebb sörtéjű, hajlékonyabb nyelű üvegmosó kefe. Legyen egy ilyen a mellékhelyiségedben is.

Ha a fehér ruhák mosásánál már bevált, itt is hasznát veszed!

Miután a ház elcsendesedett és mindenki nyugovóra tért, vedd elő a jól bevált fehér ruhákhoz használt mosószeredet és önts körülbelül fél flakont a WC-kagylóba. Hagyd hatni egy éjszakán át, majd másnap reggel öblítsd le! Mivel általában ezek a szerek tartalmaznak vízlágyítót, így a vízkövet is eltünteti majd! A mosószerben található tenzideknek köszönhetően a makacs szennyeződések, lerakódások is könnyedén eltávolíthatóak ezzel a módszerrel.

Van egy kis maradék?

Mondjuk, kólából? Mert akkor löttyintsd az üveg vagy pohár alján lévő maradékot WC-kagylóba, hagyd hatni körülbelül 30 percig, egy kicsit WC-kefével dörgöld meg a kagyló belsejét, majd alaposan öblítsd le!

Elő a papírral!

Nem is gondolnád, de a WC-papír még a WC-kagyló tisztításában is a segítségedre lehet. Tegyél belőle a perem alá, majd erre „spricceld” az éppen aktuális tisztítószert. Így a szer nem folyik le olyan könnyen a perem alól, jobban hat!

A mindent tudó sütőpor!

Az ecet mellett a másik multifunkciós szer a konyhánkban a sütőpor! Ha elszíneződést szeretnél eltüntetni, ez a kis fehér por a segítségedre lehet! Csak önts egy keveset a problémás területre, hagyd hatni egy kis ideig, majd öblítsd le alaposan!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.