2020.08.20. 08:13:28 8945 282

Tiszta konyha, rendes ház – Tippek a gyors és alapos takarításhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A konyha nem csak a házibulik, de úgy általában az életünk, a családi találkozók központi helye. Egy finom ebéd vagy vacsora mellett naponta legalább egyszer összegyűlik itt a család, hogy megbeszéljék a nap, hét folyamán történteket.

Rendezett konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendezett konyha

Mindettől függetlenül, vagy éppen ezért is, nem árt, ha a nagy trécselések mellett a higiéniára is odafigyelünk a lakás ezen helyiségében.

Tiszta konyha gyorsan

A lényeg, hogy egy kis előre gondolkodással időt és energiát spórolhatsz meg, már ami a konyha takarítását illeti.

  • Ha a szekrénybe, hűtőszekrénybe, az edények alá raksz egy-egy réteg konyhai papírtörlőt, megspórolhatod ezen felületek állandó áttörölgetését. A zsír, a kiboruló étel nem a hűtő, konyhaszekrény felületére kerül majd, hanem a papírtörlőre, az pedig egy mozdulattal cserélhető.

  • A konyhapult inkább munkafelület legyen, mintsem tároló. Így annak takarítása is könnyebb lesz egy-egy alkalommal, hiszen nem szükséges még a felület lepakolása sem.

  • Takarítás előtt készíts oda minden eszközt, ami a munkálatokhoz szükséges. Balról jobbra, illetve fentről lefelé haladj!

  • Egy mikroszálas törlőkendő a konyhában is jó szolgálatot tehet a konyhapult, asztal gyors letakarítására. Jól kihasználható, ráadásul mosógépben is mosható.

  • A citrom a konyha gyors és egyszerű takarításában is segít. Rakj egy fél citromot a hűtőszekrénybe a mindig friss illatért. De egy félbevágott citrusossal és némi sóval a fa vágódeszkákat is megszabadíthatod a kellemetlen illatoktól. Néhány szelet egy kis tálka vízbe helyezve, majd a mikróba téve (persze, néhány perc melegítés után) segít leoldani a makacs szennyeződéseket!

Forrás: everydayme.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...