2021.01.25. 16:10:26 9127 231

Tippek, trükkök, praktikák: Egyszerűsítsd a főzést a lazább időbeosztásért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az étkezések megfelelő előkészítésével sok pénzt és még több időt takaríthatunk meg magunknak. Ha van mihez nyúlni a hűtőben, kevesebbszer fog előfordulni, hogy (gyors)ételt rendelünk, így ezzel még az egészségért is tenni lehet!

Főzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzés

A heti menütervezésnél akkor lehet a legtöbb időt nyerni magunknak, amikor több napra előre egy vagy kétféle ételt készítünk el előre. Ezért, aki szereti a változatosságot, kompromisszumot kell majd kötnie. Az egyhangúság elkerüléséhez azonban használhatunk különféle fűszereket, ehhez azonban rá kell szoknunk arra, hogy az ételt csak a végén fűszerezzük meg, természetesen adagonként.

Készülj elő az előkészítésre!

A legelső dolgunk, hogy beszerezzünk néhány újra használható és légmentesen záródó edényt az élelmiszerek tárolásához. Az elválasztókkal ellátható ételtároló dobozok például nagyon praktikusak lehetnek számunkra. A heti menü megtervezésében és a bevásárlólista összeállításában applikációk lehetnek segítségünkre, de egy szuper és nem mellesleg gyorsan elkészíthető recepteket tartalmazó szakácskönyv is ajánlatos.

Hogyan kezdjünk érdemben neki?

A gyakran fogyasztott ételeket gyűjtsük össze főétkezésenként csoportokba, ezután válasszunk napo(ka)t a főzésre. Általában a szerda és a vasárnap, ami a leginkább kivitelezhető a háziasszonyoknál. Határozzuk meg, hogy melyik fogásból hány adagot szeretnénk megfőzni.

3 úton is elindulhatunk!

Kötegelt főzés – Egy hatalmas adag a választott ételből, amiből mindenki annyit vesz, amennyit csak elfogyasztani szeretne, és sokan fagyasztanak le ebből későbbre is pár napra valót. Porciózás – Főként diétás étrendnél ajánlott, hogy az egyes fogásokat ki is adagoljuk és így várják a sorukat a hűtőben. Összetevők előkészítése – Ha ragaszkodtok a friss menühöz, keressetek hasonló alapanyagokból álló recepteket, mindent vágjatok fel, daráljatok le vagy hámozzatok meg előre, hogy később csak össze kelljen állítani az ételeket.

Amire nagyon figyelj!

A főzés, a hűtés és a csomagolás közben is figyeljünk az élelmiszerbiztonság szabályaira, hogy az étkezéssel kapcsolatos megbetegedésektől távol tarthassuk a családot. Az előre elkészített ételek összetevőktől függően ált. 2-5 napig állnak el a hűtőben tárolva. De fagyasztva se tartogassunk semmit sem túl sokáig! Jobb 3 hónapon belül elfogyasztani ezeket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...