2022.07.08. 16:53:03 7667 226

Tippek, hogy te is élvezd a vakációt a gyerekekkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valószínűleg ezt csak az érti, akinek kisgyermeke van. A nyaralás gyerekkel sajnos nem a felnőttek kikapcsolódásáról szól..., na jó, a hétköznapok mókuskerekéből egy kicsit kiugrunk, de pihenésnek semmiképpen nem nevezném a gyerekes vakációt... Ugyanakkor a következő tippekkel egy picit közelebb kerülhetsz a vágyott állapothoz.

Családi nyaralás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi nyaralás

Az utóbbi években - egészen pontosan lassan 6 éve - gyerekek nélkül nem igazán mozdultunk ki. Először egy, majd 2 és az utolsó két nyaralás alkalmával már 3 gyerekkel indultunk útra, nem is rövidre: Horvátországba. Volt ilyen is, olyan is: szuperül, jól kevésbé jól és kifejezetten rosszul sikerült utazásunk is. Szóval tapasztalat az van dögivel, úgyhogy csapjunk is a lecsóba, jöjjenek a tanácsok.

Utazás gyerekkel

Ami a legtöbb gyerekes csoportban felmerül kérdésként az az, hogy hosszabb autós utazás alkalmával mire figyeljen az ember, miket csomagoljon a gyereknek, főként az 1-2 éves korosztállyal lehet macerás az utazás. Nos, a témakört már körbe jártuk egyszer itt a PROAKTIVdirekt magazinban, ha lemaradtál volna a cikkről olvasd újra: Hogyan foglaljam le a gyerekem hosszú autós utak alkalmával>>

Ha sikerült biztonságban, tervezett időn belül, csupán pár ősz hajszállal gazdagabban megérkezni a helyszínre, akkor fogadd meg ezeket a tippeket, és már indulhat is a vakáció.

Happy holidays - azaz boldog szabadnapok

Először is azt kell eldöntened, hogy kivel utazzon a család. Magatokban, vagy esetleg nagyszülőkkel, barátokkal más rokonokkal... Véleményünk szerint a legjobb vakációra akkor van esély, ha csak a család utazik... Legalábbis nálunk ez vált be, pedig voltunk nagy családi és baráti gyerekes nyaraláson is. Az előnye az, hogy több felnőtt jut a gyerekre, így a figyelem megoszlik, és talán az anyuka is el tud menni úszni egyet. Ha nem sír éppen utána valamelyik gyerek. :)

A hátránya, hogy több időt tölthetünk egymásra várakozással, mint azt terveztük, illetve a programokat egyeztetni kell. Hiába beszéltük meg, hogy nem kell egymáshoz igazodni, nem vagyunk összenőve, mégis udvariasságból mindig megvártuk egymást, és igyekeztünk együtt maradni... Nekünk a gyerekekkel ez néha kifejezetten kimerítő volt. Hiszen az ő napi rendjük nagyon nem egyforma. Természetesen a nyaraláson kialakulhat egyfajta sajátos, csak arra az egy hétre jellemző napirend, de ez még mindig el fog ütni egy felnőtt igényétől. Szóval a gyerekes családok, ahol még délutáni alvással, korai fektetéssel kell számolni, keservesnek élhetik meg a másfajta napirenddel rendelkező társaságot. Amikor így voltunk nyaralni, sokkal több időt töltöttünk a szálláson, mint azt eredetileg terveztük. Nem mellesleg valahogy a gyerekek is rosszabbul viselkedtek, elevenebbek voltak. Mindenki figyelmét fel akarták hívni magukra, így azt kell mondanom, hogy nálunk alapvetően nem vált be a sok felnőtt + gyerekek kombó.

Ami viszont bevált, és az egyik legszebb nyaralásunk volt, és picit a Covidnak is köszönhetjük, mert a vírus miatt kikiáltott veszélyhelyzetben utaztunk, ezért arra készültünk, hogy sokat nem fogunk mozogni, tömegbe nem megyünk, étterembe, boltokba nem megyünk... Ez a stratégia a gyerekekkel nagyon bevált, mert nem terveztük túl a nyaralás. Pedig hajlamosak voltunk ezt tenni, mert mindent IS meg akarunk nézni, ha eljutunk valahova. Most a vírus miatt visszafogtuk magunkat, és így rábukkantunk a stratégiára, ami bevált a gyerekekkel. Mert ez a kulcs: ne tervezd túl!

Legyen laza a nap. Mi így oldottuk meg:

Reggel felkelés után már lementünk a strandra. Vittük magunkkal a reggelit és ott ettük meg.

Ha közeli strandra mentünk, akkor ebédidőben visszamentünk a szállásra aludni, és délután elmentünk várost nézni vagy fagyizni. Egy-két nap, amikor úgy éreztük, hogy a délutáni alvás akár ki is maradhat, vagy el tudtuk altatni őket a strandon, mert még picik voltak, akkor reggeltől délután 4-ig, 5-ig strandoltunk napsátorral. Ügyelve arra, hogy a déli órákban árnyékban legyünk. Bevonultunk a büféhez,vagy, ha nem volt, akkor a napsátorban sziesztáztunk.

Strand után visszatértünk az apartmanba, vacsorát készítettünk, megfürödtünk, meséztünk, és nyolckor már minden lurkó durmolt. Nekünk pedig volt időnk beszélgetni, egymással lenni...

Az étkezést picit lazábban kezeltük, sok tésztaétel készült ezen a héten. ;)

Csak akkor mentünk el este vagy késő délután otthonról, ha volt szieszta ebéd után.

Tartottunk pocolós napot, amikor nem mentünk délelőtt sehova, délutáni alvás után pedig kirándultunk - megnéztük a helyi tengerparti sétányt vagy egy másik várost, vagy valamilyen nemzeti parkot.

Minden évben ugyanarra a környékre megyünk, ha nem is ugyanoda. Így elkerül minket az az érzés, hogy mindent meg kell nézni, hiszen a javát már láttuk és bejártuk. Tudjuk, hol érdemes bevásárolni, enni, fürdeni, így a gyerekkel nem kell felfedezni a terepet, csak menni. Kisebb a csalódás esélye, és nem megy el az értékes idő azzal, hogy eltévedünk, rossz fürdőhelyet választunk stb... Bevásárlást a hét elején elintéztük, maximum egyszer kellett a közeli kis boltba elsétálni friss pékáruért. Maximum 30 perces, rövid utakat terveztünk autóval. (Zadar-Vir sziget környéke)

Ennél lazábban talán akkor lehet csak csinálni, ha közvetlenül egy parti kempingben vagy szállodában nyaraltok. :)

Nálunk így is mindenki élvezte a nyaralást, a gyerekek és mi sem voltunk kifeszülve. Ugyan nem láttunk annyi mindent, mint szoktunk, de pihentünk és kikapcsolódtunk. Nem jöttünk fáradtabban haza, mint ahogy mentünk. :) (Az is előfordult már.)

Jó nyári szünetet, kellemes vakációt mindenkinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...