2018.07.14. 17:46:52 8987 284

Tippek, hogy ne kenődj(ön) el! – Sem Te, sem a sminked!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy a smink nyáron egy szükséges rossz. Mert igen, jól jön, hiszen a szem alatti karikákat, pattanásokat, bőrhibákat ilyenkor is jó eltakarni. És a smink adta magabiztosság sem elhanyagolható szempont nyáron sem. De…

Smink nyáron - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Smink nyáron

Igen, igen az a bizonyos de! Mert szép a smink, fontos a smink, van, akinek kötelező, de így kánikulában a forróság, az arcunkon végigcsorduló izzadtság miatt elég nehéz fent tartani a reggel felvarázsolt make-up-ot! Még szerencse, hogy erre is van megoldás!

Jöjjenek mindjárt az alapok!

A „nehezebb” alapozók helyett nyáron érdemes inkább könnyű színezett hidratálókat használni, melyeket fényvédővel is „felszereltek”. Kompakt púder is kerülhet még a bőrre, ez felszívja a felesleges izzadtságot, zsírt az arcunkról. Ha még simább, bársonyosabb összhatást szeretnél, primer alapozó is mehet az arcra. Ne feledkezz meg napközben is „bepúderezni az orrod”, vagyis egyszer-egyszer egy kis púdert felvinni a bőrre. De vigyázz, túlzásokba ne ess, különben szoborszerű lesz az arcod a sok réteg púdertől!

Legyenek rendben az ajkaid is!

Sajnos, a nagy melegben a rúzs sem rest könnyebben kenődni az ajkunkon. Ha amúgy is használunk ilyet, egy kis primer alapozót ide is érdemes csempészni, hogy a rúzsunk tovább maradjon ott, ahova felkentük. Ezen kívül a transzparens púder (fehér, por állagú púder, mely tökéletesíti a sminket, használatával nem ül meg az alapozó az apróbb ráncokba, emellett mattító hatással is bír) is segíthet, ám azt a már felkent rúzsra kell felvinni. Érdemes ilyenkor nyáron a kevesebb olajat, kevesebb viaszt tartalmazó, mattabb rúzsokat használni, azok kevésbé kenődnek. Ha kontúrt is használsz, ott is a mattabb árnyalatokra essen inkább a választásod.

Igéző, de nem elkent szemek!

Nem csak a strandra, uszodába érdemes vízálló szempillaspirált, szemceruzát, szemhéjtust használni, hanem a forró, izzadós hétköznapokra is. Ha némi szemhéjfestéket is felvinnél, előtte a szemhéjadra is kenj egy kis primer alapozót. Így nem ül majd meg a szemhéj apró ráncaiban a festék. De itt is érdemes inkább krémes szemhéjfestéket használni, jobb választás a nyári melegben. Ja, és utóbbit tárold a hűtőben.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.