2023.10.11. 08:35:00 6505 249

Tippek, hogy az év végi spórolás mellett is hangulatos lehessen az otthonod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Őszi és téli dekorációkat úgy is létrehozhatunk, hogy az egyben legyen szórakoztató és gazdaságos elfoglaltság. Díszíteni pedig azért ér, mert ezáltal lehet az otthonunk ünnepi hangulatát megvalósítani. Amikor a kreativitás és az újrahasznosítás kéz a kézben tud járni, úgy hozhatunk létre mutatós dekorációkat, hogy közben nem szükséges sok pénzt kiadni az alapanyagokra!

Filléres őszi dekoráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Filléres őszi dekoráció

Az őszi és a karácsonyi dekorációk otthon történő elkészítése lehetőséget nyújt a kreativitásunk kiaknázására, így költséghatékonyan is meg lehet oldani otthonunk díszbe öltöztetését. Érdekel, hogy hogyan lehet spórolni a szezonális dekorációval? Itt van számodra néhány praktika:

Természetes anyagok használata

A legmutatósabb kézműves projektekhez nincs is másra szükségünk, mint metszőollóra, vékony drótra és ragasztópisztolyra. Minden mást biztosít számunkra a természet.
A sütő- és dísztökök, a faágak és a száraz virágok és kukoricacső tökéletes alapok egy őszi témájú dekoráció elkészítéséhez, de ugyancsak használható egy sor természetes anyagok a téli hangulat megidézéséhez is. Ilyen például a fenyőág, a tobozok és a dió. Ezeket legtöbbször ingyen (vagy viszonylag olcsón) is be tudjuk szerezni.

Kreatív újrahasznosítás

A pinteresten és az instagrammon szörfözve szernyi tetszetős dekorációs ötletet tudunk összegyűjteni, amelyek megihlethetnek bennünket a meglévő anyagokból történő újraalkotásra. A meglévő dekoráció elemeit más tárgyakkal vegyítve ismerős, mégis változatos díszeket készíthetünk az őszi és a téli szezonra.
Az is remek megoldás, ha baráti vagy családi körben cserélgetitek egymással a dekorációkhoz való elemek egy részét, így nem csupán takarékos, de közös történettel is rendelkező köntösben is díszeleghet majd az otthonunk.

Kézzel varrt téli díszekKézzel varrt téli díszek

Otthoni maradékok felhasználása

A természetben található és a bolti dísztárgyak között van egy olyan sáv, amelyet az igazán ügyes kezűek szeretnek a leginkább kihasználni: A varráshoz és a horgoláshoz hasonlatos hobbik tökéletes megoldások ahhoz, hogy csodás és egyedi díszeket kreálhassunk a dekorációinkhoz. A szezonhoz passzoló színű és mintázatú maradék szövetek, gombok és fonalak most fognak csak igazán jól jönni!
Aki nem igazán tapasztalt szabó, az se mondjon le a varrásról, hiszen a kisebb díszek vagy éppen díszpárnahuzatok is megvarrhatóak kézi öltéssekkel is.

Élő díszítés kialakítása

Ha van kerted vagy erkélyed, akkor igazán jó lehetőséget kaptál arra, hogy az élő környezetet használhasd fel dekorációként. Az ősszel és télen is mutatós növényeket leveleik vagy terméseik teszik tökéletes kiegészítővé egy különleges dekoráció háttereként, de az ünnepi hangulatú szobanövényekre ugyanígy alapozhatunk egy egész dekorációt!

Akciós dekoráció vásárlása

Ha nem asztalunk a kreatívkodás, még mindig vásárolhatunk új dekorációkat. Ilyenkor az olcsóbb árszabású üzleteket érdemes keresni, de az igazán profi bevásárlók a szezonvégi leárazások alkalmával veszik meg a legszükségesebb hozzávalókat a következő őszi és téli szezonra.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.