2022.07.19. 09:15:00 7424 220

Tippek algás akvárium takarításához, hogy időt spórolhass!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az akvárium vizének egyensúlya iszonyatosan hamar fel tud bomlani, ami jobb esetben csak algásodáshoz vezet, nem pedig a halak megbetegedéséhez vagy elhullásához. Azonban a zöldes-barnás színű lerakódások terjedését sem szabad kezeletlenül hagyni, mert hosszú távon az algásodás is problémák forrása lehet.

Akváriumtisztítás mágneses szivaccsal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akváriumtisztítás mágneses szivaccsal

Az akvárium tisztítása nem kell, hogy órák hosszát tartó folyamat legyen. A tapasztalt akvaristák már megtanulhatták, hogy friss csapvizet nem ajánlott közvetlenül a halak élőhelyébe önteni –a vizet először „öregíteni” kell, hogy az abban található gázok és vegyszerek mennyiségét csökkenteni tudjuk. Ehhez egyszerűen hagyjuk minimum 24 órán át állni a szükséges vízmennyiséget és/vagy kezeljük azt klórmentesító szerekkel.

Az akvárium tisztításának legegyszerűbb módja

Az akvárium takarításához távolítsunk el minden mozdítható berendezést és elemet, valamint a halakat is. az utóbbiakat óvatosan emeljük át hálóval egy ideiglenes fürdőbe, amely ugyanabból a vízből származik, amelyik jelenleg az akváriumban van (még akkor is, ha az piszkos).

A cserélendő víztömeg eltávolításához használjunk kézi szivattyút és a kavicsot szintén tisztítsuk meg. A kavicsot érdemes beletenni egy megfelelő nagyságú szűrőbe, hogy tiszta vízzel át tudjuk mosni. Végül egy régi törölközővel szárítsuk meg, mielőtt visszatennénk az akvárium aljába.

Ha az akvárium üvegének oldalán nehezen eltávolítható lerakódások találhatók, tisztítás közben dörzsöljük át azokat ecetbe mártott ronggyal vagy szivaccsal, majd töröljük le tiszta vízzel is, majd hagyjuk megszáradni a felületet. A foltoknak a száraz üvegen sem szabad már látszódniuk.

Ha az akváriumában algásodás kezdődött meg, sterilizálhatjuk azt hidrogén-peroxiddal. Ez a többcélú fertőtlenítőszer csodákat tesz a víz alatti minivilágunk ökoszisztémájában: ez a szer ugyanis 24 óra alatt a vízben hidrogénre és oxigénre bomlik, így már nem jelent gondot az élővilág számára. Az akváriumi kiegészítőkön megtelepedett algák elpusztításához adjunk hozzá egy liter vízhez fél teáskanál hidrogén-peroxidot. Ezután mossuk le ezzel az oldattal az algás felületeket, majd öblítsük át mielőtt visszakerülnek az akváriumba.

A klórmentesítés céljából „levegőztetett” víz után, utoljára kerüljenek vissza halaink az állandó élőhelyükre.

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...