2022.01.23. 17:55:59 8710 291

Tippek a téli depresszió ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ilyenkor télen hajlamosabbak lehetünk befogadni a negatív energiát. Sokkal kevesebb napfényben sütkérezhetünk ebben az évszakban, mint mondjuk az év bármely más időszakában. Ez az állapot február végéig kitarthat és nem csoda, ha január végére már huzamosabb ideje ébredünk rosszabb kedvvel. Mit tehetünk, ha ilyenkor télen is szeretnénk megőrizni a jókedélyünk és a vitalitásunk? Hoztunk pár tippet, amely száműzheti a téli depresszió tüneteit.

Depressziós nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Depressziós nő

Friss levegő

A friss levegő mindig jó hatással van az energiaszintünkre. Éppen ezért ne sajnáljuk rá az időt, és sétáljunk egyet a szabadban. Tény, hogy ilyenkor szívesebben vagyunk a meleg lakásban, azonban napi fél óra séta tényleg csodákat művel a szemléletünkben, abban, hogy pozitívabban lássuk a világot.

Vitaminok

Az egészséges táplálkozás szerepe bizonyítottan hatással van a mentális egészségünk jóllétére is. Fogyasszunk minél több gyümölcsöt, zöldséget. Nem baj, ha néha bűnözünk és megeszünk egy-egy kocka csokoládét. A lényeg, hogy figyeljünk a szervezetünkre jótékonyan ható élelmiszerek bevitelére, és az eredmény nem marad el. Kiegészítésnek alkalmazhatunk étrendkiegészítő tablettákat, amelyek kordában tartják a vitamin háztartásunk.

Wellness

A wellnessben az a jó, hogy bárhol megvalósíthatjuk. Akár otthon egy gyertyafényes forró habfürdővel is kényeztethetjük magunkat, de ilyenkor kifejezetten ajánlatos nem sajnálni magunkra a pénzt, és időpontot foglalni egy lazító testmasszázsra.

Testmozgás

Tényleg nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy a testmozgás mennyire nagyszerűen hat az egészségünkre, a kedélyállapotunkra és nem utolsó sorban a közérzetünkre. Napi fél óra egyszerű tornagyakorlat is felemelő hatással bír, és még a hidegbe sem kell kimennünk, hogy fussunk egy kört a Margit-szigeten – persze, ha erre vágyunk. Akkor hajrá!

Énidő

Már korábban írtunk arról, hogy miért is fontos az „énidő” beiktatása. Fogjuk meg a kedvenc könyvünket, vagy nézzünk meg egy jó filmet. A lényeg, hogy tegyünk olyan dolgot, amivel maximálisan ki tudunk szakadni a szokásos mókuskerékből. Amennyiben harmóniába kerülünk önmagunkkal, a depresszió megjelenésével sem kell számolnunk.

„A depresszió egyik legjobb ellenszere a cselekvés.” – Bihari Viktória

Forrás: unipatika.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...