2015.06.15. 10:42:49 10889 331

Tipikus hibák, amit a fogkefe tárolásakor elkövetünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fogkefére általában nem sok gondot fordítunk. Van, használjuk, kidobjuk, újat veszünk. Ennyi. Azon nem nagyon törjük az agyunk, hogy vajon mennyi ideig ajánlatos használni, vagy hogyan kell tárolni, hogy minél higiénikusabb legyen ez a mindennapi használati tárgy. Pedig kellene.

Fogkefe - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogkefe

1. számú hiba: A fogkefék összeérnek

Így a családtagok vagy párok bacijai egyik fogkeféről a másikra vándorolhatnak, keveredhetnek, szaporodhatnak. Ezt elkerülendő, ügyeljünk arra, hogy ne érjenek össze a fogkefék sörtéi.

2. számú hiba: kupakkal tárolod

Hallottál már arról, hogy a wc-lehúzásánál a vízcseppekkel fekáliarészecskék kerülhetnek a levegőbe és gyakorlatilag bárhová eljuthatnak, ezért a fogkefédet kupakban tárolod, vagy egy zárt fürdőszoba szekrényben. Nagy hiba. Annak ellenére, hogy való igaz, a wc-ből csúnya bacik kerülhetnek a levegőbe, nem az a megoldás, hogy lezárod a fogkeféket.

Ha a fürdőszobában van a wc, ügyelj rá, hogy lecsukd a fedelét a lehúzás előtt, és ezzel már el is kerülted a bajt. Elvégre nem véletlenül van teteje. Ha fogkeféket elzárva tárolod, akkor nem tudnak megszáradni két használat között, és a bacik sokkal jobban tudnak szaporodni.

3. számú hiba: nem mosod le használat előtt

Nemcsak használat után, hanem használat előtt is ildomos meleg vízzel alaposan átöblíteni a fogkefét. Ezzel megszabadulhatsz a két használat között rátelepedett bacik többségétől.

4. számú hiba: több mint negyed évig nem cseréled le

Minimum 3, maximum 4 havonta cserélni kell a fogkefét, mivel elhasználódnak a sörték, és ki tudja, hogy milyen és mennyi fajta baktérium tanyázhat rajta.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...