2015.10.27. 17:50:00 8959 237

Tesztelték a fogkrémeket, Te milyet használsz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindennap használjuk, ráadásul a szánkba tesszük, így a nyálkahártyánkkal közvetlenül érintkezik. Sőt, bármilyen óvatosak vagyunk, egy pici adagot még le is nyelhetünk belőle, így egyetérthetünk abban, hogy a fogkrémnek a lehető legbiztonságosabb anyagokból kell lennie. Vajon a ma forgalmazott krémekről ez elmondható?

Fogmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogmosás

A tudatosvasarlo.hu tesztelte és pontozta is a legnépszerűbb fogkrémeket. Sorra vették a pasztákban használt hatóanyagokat és egyéb adalékokat, hogy megállapítsák melyik fogkrém tartalmaz egészségre potenciálisan veszélyes anyagokat.

A körkép lehangoló, szinte mindegyik fogkrémben van olyan anyag, ami kívánnivalót hagy maga után, azonban a következő adalékok különösen veszélyesek. Javasoljuk, hogy ellenőrizd a fogkrémedet, és válassz olyat, ami ezeket nem tartalmazza:

Metil- és propilparabén

Káros hatással van a hormonrendszerre, a legtöbb cég már nem használja ezeket a szereket.

Triklozán

Hosszútávon szintén veszélyt jelenthet a hormonháztartásra, a magzat fejlődésére, pajzsmirigyre és a méhre. Gyakorlatilag egy olyan gomba, baktérium és vírusölő szer, amelynek használatát rovarirtókban és élelmiszerekkel érintkező termékekben már nem alkalmazható, tiltólistás az EU-ban, kozmetikumokban viszont előfordulhat.

Nátrium-lauril-szulfát / Sodium-Lauryl-Sulphate (SLS)

Ez az anyag irritálhatja a nyálkahártyát és aftákat is okozhat.

PEG (polietilénglikol), PG (propilén-glikol)

A PEG hatására a bőrbe juthatnak olyan káros anyagok, amelyek egyébként nem lennének képesek, mivel átjárhatóvá teszi a bőrt.

A PG irritálhatja a nyálkahártyát.

Ha kíváncsi vagy a részletekre és a teljes listára, látogass el a tudatosvasarlo.hu honlapjára.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...