2014.05.29. 16:11:43 6951 41

Természetes bőrfeszesítők: hogy fesztelenül élvezhesd a strandot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem győzzük elégszer mondani: már csak néhányat kell aludni, és itt a nyár! (Legalábbis reméljük, és az időjósok is ezt ígérik.) Megérkezik a ragyogó napsütés, mi pedig hipp-hopp a vízparton találjuk magunkat, ahol újonnan vásárolt fürdőruha-költeményünkben szeretnénk élvezni a víz és a nap nyújtotta örömöket. Persze mindenki a lehető legjobb formáját szeretné mutatni. Felkészülni sohasem késő, íme, néhány természetes tipp!

Csak feszesen! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csak feszesen!

Legjobb lenne a megelőzés

Sajnos, a narancsbőr nem válogat, korra, testsúlyra való tekintet nélkül szedi áldozatait. Tény, hogy kellő odafigyeléssel bőrünk feszessége megőrizhető lenne, ám sokan inkább a gyors, látványos és azonnali eredményt ígérő kencéket választják. Pedig a teherbírásunknak, korunknak, személyiségünknek kiválasztott sport és ezzel összefüggésben a megfelelő étrend összeállítása jelentené a valódi megoldást.

A nyerő kombináció

Leginkább a hosszabb igénybevételű sportok segítenek a feszes alak elérésében, úgy, mint a tenisz, az úszás, a kerékpározás vagy a futás. De válasszunk bármilyen mozgási lehetőséget, ami kedvünkre való és örömünket leljük benne. Ahogy a testsúly csökkentésében is, a narancsbőr megelőzésénél is kiemelt szerepet kap a táplálkozás. Fogyasszunk sok halat, sovány húsokat, zöldséget, módjával gyümölcsöt (cukortartalom miatt), illetve tejet és egyéb tejtermékeket, például sajtot. Továbbá figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is.

Ha már kence, legyen természetes

Mielőtt a boltok polcairól kezdenénk válogatni a szuper csodakrémek közül, nem árt, ha körülnézünk a környezetünkben. Vagyis legszűkebb környezetünkben, például a konyhában.

Méz

Nemcsak télen, megfázás esetén élvezhetjük áldásos, magas antibiotikum tartalmának köszönhetően baktériumölő hatását. Egész évben aktuális, bőrre kenve értékes anyagokkal látja el azt, segítve ezzel a kívánt feszesség elérését.

Koffein

A kávé kívül, belül csodákra képes: élénkíti a bőrt, eltüntetheti a narancsbőrt, ezzel simábbá varázsolja testünk érintett részeit. Mivel fokozza a vérkeringést és vízhajtó hatása is van, segítségével minden nem odaillő (zsír, méreganyagok) hamar távozik a szervezetünkből.

Íme, egy recept, hogyan használjuk másként a kávét:

Hozzávalók:

2 kávéskanál darált kávé

50 ml kókuszolaj

Elkészítés

Az olajat gőz fölött megolvasztom, majd hozzáöntöm a kávét. Mindezt kb. 10-30 percig állni hagyom, végül beleszűröm őket a tégelyükbe.

Olíva és mediterrán társai

Ki gondolná, hogy a mediterrán vidék kedvelt növényei, mint a szőlő vagy az olíva, szintén nemcsak belülről segítik testünk karbantartását. A napos vidék gyümölcsei, a bennük rejlő ásványi anyagoknak, vitaminoknak köszönhetően szintén jó hatással vannak bőrünkre. A már említett olíva- vagy szőlőmagolaj, a búzacsíra-kivonat, mint kozmetikai kezelések alapanyagai, visszaadják a bőr rugalmasságát.

Ha a konyhában nem is, de elérhető közelségben:

Iszap

Sok az egyben, vagyis méregtelenít, feszesít, ápol és zsírtalanít! Mindezt (a víz alján, az elhullott növények, állatok maradványiból keletkezett) magas ásványi anyag tartalmának köszönheti.

Tengeri alga

A tenger adományának is hívhatjuk, hiszen segítségével több betegség is megelőzhető. Omega 3 zsírsavakat tartalmaz, mely alkalmas a koleszterin csökkentésére és zsírégető hatása is ismert. Hatóanyagai fokozzák a bőr rugalmasságát, de zsírégetőként „kívülről” is jó választás és hidratálja a bőrt.

Így használd

Lehet otthoni „Csináld magad” programot is rendezni, de legjobb, ha szakemberre bízzuk a fent írt hatóanyagokból készült csodaszerek elkészítését és felvitelét.

Ha mégis az otthoni elkészítést választjuk, legjobb fürdés után kipróbálni ezeket, hiszen a tiszta és puha bőr könnyebben beengedi a kívánt hatóanyagokat. A legnagyobb hatást akkor fejtik ki, ha körkörös mozdulatokkal, alulról felfelé haladva masszírozzuk át velük testünk problémás részeit.

Forrás: customcount.de, lukreciakencei.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...