2018.05.10. 08:38:38 17632 329

Termesszünk málnát és epret ládában vagy növényzsákban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az eper (helyesebben szamóca) egy szuper gyümölcs, és miért ne tehetnél mindenbe? Eper a süteményben, eper a turmixban, eper a gyümölcssalátában, és csak úgy magában is! A vízízű bolti helyett termelhetsz finom édeset otthon is, akkor is, ha nincs kerted! No és akkor már ne csak szamócát, hanem idén ősszel majd málnát is ültessünk a jövő nyárra gondolva! Hogy hová? Ládákba!

Epervirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epervirág

Néhány agrártudományokban jártas szakember tapasztalati úton tett megfigyeléseit és praktikáit felhasználva ajánljuk ezt a növénytermesztési módszert azoknak, akik lakásban élnek, nincs lehetőségük sokat kertészkedni és magaságyat készíteni vagy kénytelenek kertjük nehezen termő talajával kínlódni.

S hogy 2019-ben már a saját termesztésű gyümölcsödet tudd szemezgetni, érdemes már most elültetni a gondolatot a fejedben, nehogy ismét lemaradj róla!

A szamóca és málna ültetése ősszel lesz esedékes:

  • Szamócaféléknek 4 literes növényzsákot, míg a málnának úgy 11 litereset érdemes választani, de meg lehet próbálni konténerben vagy balkonládában is a termesztést. Méghozzá a mélyebb típusú, kevésbé széles ládákban! Ez azért fontos, hogy elegendő vízzel tudjuk ellátni a palántákat, nehogy kiszáradjanak.

A termesztő zsákokból létezik függeszthető kivitelű is, így még jobban ki lehet használni az erkélyek nyújtotta kis helyeket. Ha a tetejét nem zárod le, akkor az eredetileg 6 kis bokrod mellé a tetejére további 3 palánta is ültethető.

  • Termőrétegnek az ültetéshez keverjünk el tőzeget - mint termőtalajt - fele annyi kertészeti perlittel. Ez utóbbi kiváló talajszerkezet javító és magas vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkezik.
  • A növények jobb fejlődésének érdekében alkalmanként öntözzünk magas bikarbonát tartalmú vízzel. A műtrágya teljesen oldódjon fel a vízben, különben a növény nem lesz képes azt maradéktalanul felhasználni, a maradék por a növénytermesztésre használt ládánk alján fog összegyűlni. a talaj legyen mindig egy kissé nedves, de vigyázni kell arra is, hogy ne öntözzük túl a növényeinket.
  • A szamóca kimondottan szereti a napos helyeket, míg a málnát szélvédett, félárnyékos, de mégis világos helyre érdemes ültetni. Ha nyáron csak napos helyre tudod kitenni, akkor fokozottan kell figyelni az öntözésére!

Forrás: extension.psu.edu/growing-raspberries-and-strawberries-in-containers

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...