2016.05.27. 17:16:02 11573 367

Térj magadhoz habzsolás után! – Tippek teltségérzet ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Időnként mindenki átesik a ló túloldalára, és előfordul, hogy túleszi magát. Pedig ő „csak még egy szelet pizzát”, vagy „csak még egy szelet süteményt” szeretne enni. Aztán a sok „csak még egy” sokra megy, és hipp-hopp, máris azt vesszük észre, hogy tele vagyunk. Valamivel jó lenne csillapítani…

Puffadás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Puffadás

A kellemetlen teltségérzetet, fáradtságot, esetlen a túl sok gyomorsavat akár a következők segítségével is legyőzheted.

Kerüld az alkoholt!

A hétvégi, családi ebédek után gyakran lecsúszik egy kis házi „emésztésjavító”? Ritkán még csak-csak elmegy, de rendszert azért ne csinálj belőle. Sőt, valójában az emésztésnek sem tesz jót, kifejezetten visszafogja azt. Sőt, ezzel csak még több kalóriát viszel be a szervezetedbe! Egyedül a gyógynövényes italok segíthetnek egy keveset.

Ne csak a spagettire kerüljön belőle!

Ha az étel íze megengedi, nyugodtan tegyél bele/rá egy kis oregánót. Segít csökkenteni a gázképződést és a puffadást.

Endíviasaláta és a jó öreg retek

Nehezebb ételekhez feltétlenül válassz valamilyen emésztést könnyítő salátát. Ezek a finomságok támogatják az epe munkáját, az étel pedig kevésbé terheli meg a gyomrot.

Igyál citromos vizet!

Igyekezz minden étkezéshez legurítani egy pohár citromos vizet, mert nem csak a szomjadat oltja, de segít az emésztésben is. A teltségérzetet csökkenti, és az étel lebontásában is segít. Ha bírod, fogyaszthatod melegen is ezt az itókát – besegít az anyagcserédbe.

Séta

Ebéd után nem is lehetne valami jobb annál, mint egy kanapén elterülni és pihenni egyet. Ám hidd el, az emésztésednek és az egészségednek is jót tesz, ha legalább egy fél órát sétálsz ebéd után.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...