2023.03.06. 10:59:48 6523 263

Teregesd ki, de nem mindegy, hogyan! – 3+1 hasznos ötlet a benti teregetéshez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg nyáron egy adag ruha megszárítása gond nélkül kivitelezhető szárítógép nélkül is, addig télen, illetve kora tavasszal, a kinti jó idő tartós beállta előtt ez egy eléggé szenvedős feladat. A szennyes ruha hideg időben is ugyanúgy gyűlik, ám a benti teregetés, szárogatás nem olyan hatékony.

Teregetés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teregetés

Sajnos, nem teregethetünk akárhova, hiszen az benti állandóan nyirkos, párás levegő miatt könnyen elindulhat a penészedés folyamata. Illetve, a túl magas páratartalom egy lakásban nem is túl egészséges. És odabent nem is száradnak olyan gyorsan a kiteregetett ruhák, emiatt nem egyszer valódi „szennyeshegy” alakulhat ki a fürdőszobában. Mit tehetünk, hogy valahogy kibekkeljük ezt a néhány hónapot, amíg napfény és kinti meleg híján marad a lakásban történő teregetés? Talán ezzel a néhány tippel könnyebb lesz ez az időszak!

Levegőt!

Bizony, a szellőztetés kulcsfontosságú, ha száradó ruha van a lakásban! Ilyenkor naponta többször is érdemes kitárni az ablakot és több percig is beengedni a friss és kiengedni a párás levegőt! Fontos, hogy ilyenkor a fűtést állítsd le, hogy ne az utcát fűtsd!

Csak a huzat!

Ha odakint viszonylag szélcsendes az idő, érdemes egyszerre több ablakot, ajtót kitárni. Ezzel gyorsíthatjuk a fenti folyamatot, vagyis a kinti és benti levegő cseréjét. Ez a téli mínuszok esetén egyáltalán nem elhanyagolható szempont!

Ha már zárva van!

Ha végeztél a szellőztetéssel, a helyiség ajtaját, ahol a ruhák száradnak, inkább csukd be! Ha így cselekszel, párás levegő nem „árad” szerteszét a lakásban, csupán egy helyre koncentrálódik.

Találd meg az igazit!

Lehetőség szerint teregetésre a lakás legmelegebb pontját válaszd. Pontosabban megfogalmazva: vedd sorra azokat a helyeket a lakásban, ahova teregetni tudsz és ezek közül válaszd ki a legmelegebbet! Remélhetőleg, itt hamarabb megszáradnak majd a ruhák.

Néha ki kell használni!

Kisebb ruhadarabok esetén egy radiátor jó szolgálatot tehet. Ám arra ügyelj, hogy ne rá, hanem elé, mondjuk a ruhadarabot egy vállfára felhelyezve teregesd ki!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...