2021.12.27. 15:19:17 9068 267

Téli koktélok és italok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Közeleg a szilveszter éjjel. Elég hideg a telünk, így ideje elgondolkodni azon, milyen italkínálattal varázsoljuk el a vendégeinket az éjfélt várva. Érdemes néhány finomságot azelőtt kipróbálni, mielőtt megkínálnánk őket. Ez azért fontos, mert így kellően megalapozzuk a saját hangulatunkat is, valamint az új ízek kavalkádjából, ismerve a saját baráti körünket, tudni fogjuk, kinek melyik italt ajánljuk majd. Nézzük milyen csodákkal lephetjük meg őket!

Téli koktél - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli koktél

A forró italok kedvelői most figyeljenek!

A tea és kávé nem csak hagyományos formájában fogyasztható. Enyhén alkoholosan kifejezetten ízletes és egyedi ital válhat belőlük.

Karamellás ír kávé Az ír whisky és a kávé természetes társítása. A híres ír kávé koktél 75 éves története már bizonyított. Egyszerűen nem lehet betelni ezzel a párosítással. Rendkívül egyszerűen elkészíthető. Készítsd el a kedvenc kávédat, és adj hozzá egy kevés Jameson, Bailey's és Butterscotch pálinkát. Tölts fel a poharat tejszínhabbal és csorgass a tetejére karamell öntetet. Mesés, krémes koktél, mely feldobja a vacsorát.

Mézes kókuszlikőr koktél Érdekes ízvilág a különlegességek kedvelőinek. Fellangyosított tejbe keverjünk ízlés szerint kókuszlikőrt. Ebbe csorgassunk egy kevés mézet, és helyezzünk bele vaníliarudat. Hagyjuk hogy egy kis ideje legyen összeérni az ízeknek. Igazi téli varázslat ez az ital.

Rumos-narancsos tea A frissen forrázott gyümölcsteához ízlés szerint öntsünk egy kevés rumot. Hinthetünk a tetére egy csipetnyi fahéjat, és feldobhatjuk egy-két karika naranccsal. Biztos, hogy a remek hangulathoz ez az ital is hozzátesz majd.

Aki inkább a hideg, frissítő italokat kedvelik, azokat sem hagyjuk cserben

A citrusfélék ilyenkor is remek alapanyagként szolgálnak. A vérnarancs ebben az évszakban is közkedvelt. Ha nem a fűszeres koktélok a kedvenceid, akkor ez az ital neked készül. Igazán frissítő a gránátalma sziruphoz egy kis vodkát keverve, vérnarancs levével dúsítva, majd egy kevés szódával felengedve. Ettől biztosan nem fogsz elaludni éjfélig, ha köszöntenéd az új évet.

Aki a jeges élvezetek rabja, annak valódi kuriózum lesz a Hólabda koktél. Rendkívül egyszerűen elkészíthető. Az 1900-as évek végéről származik. A mix Brandy, méz, egy cseppnyi tojáslikőr és gyömbér keveréke. Néhány kocka jég teszi igazán téliessé.

Még egy játékos rum koktél ötletünk is van. Ez egy igazán klasszikus Winter Cocktail. Egy kevés rum, némi méz, vagy karamellizált cukor és citrom kombináció. Ha igazán szezonálisan tüzes italt szeretnénk, akkor egy kis fűszeres gyömbérlikőrt javaslunk. Igazi, szájpadlást csiklandozó, játékos ital. Reméljük mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő koktélt a kínálatunkból.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...