2022.12.11. 10:55:46 5005 201

Télen is zavaró – Pattanások a háton
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron, tavasszal, amikor jönnek a hátvillantós ruhadarabok, a hátunkon lévő pattanások nem nyújtanak túl szép látványt. Ám ha vastag ruhával fedjük őket, akkor is kellemetlen érzés tud lenni a néhány, vagy éppen sok aprócska pötty. Mit tehetünk ellenük?

Pattanásos hát - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pattanásos hát

Mielőtt elrohannánk a legközelebbi patikába, drogériába, nézzünk körül otthon, hátha házi szerekkel is orvosolhatjuk a problémát.

Radírozzunk!

Némi olívaolajat keverj össze egy kis sóval, majd dörzsöld át ezzel a hátadat. Így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, szennyeződésektől, amik eltömíthetik a pórusokat, pattanások kialakuláshoz vezetve. Gyengéden, de alaposan mosd le a házi radírt.

Elő a csodaszert!

A sütőpor aztán tényleg minden területen bevethető! Még a pattanásokkal is elbánik! Keverj össze egy kis sütőport némi vízzel, és vidd fel a pasztát a problémás területekre. Hagyd hatni körülbelül fél órán át, majd alaposan öblítsd le. Csökkenti az apró pöttyöket és a bőrirritációt is ez a házi paszta.

Na jó, mégiscsak irány a patika!

Ha gyorsan kell a segítség, a cink kenőcs sokat segíthet ebben. Fontos, hogy csak az érintett területre kend, mert nem csak a pattanást, hanem a bőrt is leszáríthatja. Nyugtatja, fertőtleníti az érintett területet.

Amire ügyelhetsz – mindenféle csodaszer nélkül

A hátunkat előszeretettel kihagyjuk mindenféle szépészeti „buliból”! Ne hanyagold el, hiába nincs (számodra) szem előtt! Rendszeren radírozd, illetve hajmosás után alaposan mosd le a hátadat is. A pattanások kialakulásában nagy szerepe lehet a hajmosáskor a hátunkra kerülő samponos, főként balzsamos víz, melyek könnyen eltömíthetik a pórusokat.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...