2022.12.11. 10:55:46 5147 201

Télen is zavaró – Pattanások a háton
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron, tavasszal, amikor jönnek a hátvillantós ruhadarabok, a hátunkon lévő pattanások nem nyújtanak túl szép látványt. Ám ha vastag ruhával fedjük őket, akkor is kellemetlen érzés tud lenni a néhány, vagy éppen sok aprócska pötty. Mit tehetünk ellenük?

Pattanásos hát - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pattanásos hát

Mielőtt elrohannánk a legközelebbi patikába, drogériába, nézzünk körül otthon, hátha házi szerekkel is orvosolhatjuk a problémát.

Radírozzunk!

Némi olívaolajat keverj össze egy kis sóval, majd dörzsöld át ezzel a hátadat. Így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, szennyeződésektől, amik eltömíthetik a pórusokat, pattanások kialakuláshoz vezetve. Gyengéden, de alaposan mosd le a házi radírt.

Elő a csodaszert!

A sütőpor aztán tényleg minden területen bevethető! Még a pattanásokkal is elbánik! Keverj össze egy kis sütőport némi vízzel, és vidd fel a pasztát a problémás területekre. Hagyd hatni körülbelül fél órán át, majd alaposan öblítsd le. Csökkenti az apró pöttyöket és a bőrirritációt is ez a házi paszta.

Na jó, mégiscsak irány a patika!

Ha gyorsan kell a segítség, a cink kenőcs sokat segíthet ebben. Fontos, hogy csak az érintett területre kend, mert nem csak a pattanást, hanem a bőrt is leszáríthatja. Nyugtatja, fertőtleníti az érintett területet.

Amire ügyelhetsz – mindenféle csodaszer nélkül

A hátunkat előszeretettel kihagyjuk mindenféle szépészeti „buliból”! Ne hanyagold el, hiába nincs (számodra) szem előtt! Rendszeren radírozd, illetve hajmosás után alaposan mosd le a hátadat is. A pattanások kialakulásában nagy szerepe lehet a hajmosáskor a hátunkra kerülő samponos, főként balzsamos víz, melyek könnyen eltömíthetik a pórusokat.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?