2016.01.22. 09:05:05 9326 247

Télen is fitten – Éljenek a téli sportok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték, ilyenkor télen egy kicsit nehezebben sikerül rávennünk magunkat a sportolásra. Mert hideg van kint, és amúgy is 300 réteg ruha van rajtunk, és abban elbumlizni a terembe, ahol meg ráadásul megint hűvös van. Á, inkább maradjunk otthon! Vagy válasszunk olyan sportot, mely tökéletesen passzol a téli körülményekhez.

Téli móka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli móka

Mozogni amúgy is fontos, pláne, ha a rendszeres sport szerepel az újévi fogadalmaink között is. Ha még dilemmázol, mi is legyen számodra az évszak kedvenc sportja, segítünk dönteni.

Miért is jó a téli sport?

A mozgás nem csak erősíti immunrendszerünket, izomzatunkat, nem csak hangulatunkat teszi jobbá, hanem – feltéve, ha kültéri sportot tervezünk – napfénnyel, így D-vitaminnal is feltölt bennünket. Így nem csak a téli pluszkilókat, de a szürke, havas idő okozta depressziót, rossz hangulatot is elkerülhetjük.

Tél? Akkor csakis a sí?

Persze, ha a téli sportról van szó, akkor általában a sí, extrémebbeknek a snowboard jut eszébe. Ám nem mindenki teheti meg, hogy hódoljon ezeknek a kissé drága sportoknak. De vannak más lehetőségek is!

Mint hal a vízben

Persze, az úszás nem csak és kizárólag téli sport, de ha elmenekülnél a kinti mínuszok elől, illetve megidéznéd kicsit a nyarat, válassz egy mindig meleg uszodát és csobbanj egyet, szeld a habokat. Mind a mell-, mind a hátúszás jót tesz az izomzatodnak. Illetve, a rendszeres mozgásnak köszönhetően nyáron, a strandon sem kell aggódnom a csinos formád miatt.

Légy Te az új Katarina Witt!

Na, jó, elég ha az első néhány körös bukdácsolás után nem csúsznak ki alólunk a lábaink és kapaszkodás vagy különösebb támogatás nélkül mg tudunk tenni néhány kört. Aztán majd lassan belejövünk a korcsolyázásba. Nemcsak kikapcsol, jókedvre derít, hanem jót tesz kitartásunknak, illetve koordinációnknak is. Ha gondolod, beszerezhetsz különböző védőfelszereléseket, akár sisakot is, hogy biztos ne essen semmi bántódásod. Ha a korcsolya számodra túl unalmas, és elég harcias, illetve bátor vagy hozzá, kipróbálhatod a jéghokit is. Így a csapatszellem is erősödik benned.

Közös családi, baráti móka

Hát persze, hogy a szánkózásról beszélünk. Csupán hó, egy jó szánkó, egy közeli domb és jó társaság kell hozzá. És egy percig se gondold, hogy csak gyerekeknek, vagy kisgyerekes szülőknek való. Csúszni élvezetes minden korban, a domb, emelkedő megmászása az újabb „siklás” reményében pedig megmozgat és fitten tart.

Havas séta

Ne hidd, hogy a túrázás, a természetben tett séta csakis az őszi, tavaszi hónapok kiváltsága. Ha szereted a kissé extrém körülményeket, húzz télen is bátran túracipőt, öltözz fel rendesen és vedd nyakadba a várost, esetleg a közeli erdőt, parkot. Ha a melegebb hónapokban már körbejártad őket, fedezd fel most újra az otthonodhoz közeli túraútvonalakat. Arra figyelj, hogy túl későn már ne indulj útnak, hiszen még mindig hamar sötétedik, illetve mindenképp nézd meg, milyen időt jósolnak a túrád idejére.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...