2018.05.29. 12:15:47 14830 429

Tejberizs - desszert és vacsora az egyben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tejberizsről, ami elsőre eszünkbe juthat – azon kívül, hogy finom – az, hogy macerás, kavargassa a fene, én ugyan meg nem főzöm… De azért, ha belegondolunk, az egyik legfinomabb vacsora és/vagy desszert. Az tény, hogy állni kell mellette csőre töltött fakanállal a főzési ideje alatt végig, de hát a jó eredményért áldozat is szükségeltetik ugyebár, és ez ebben az esetben a sűrű kavargatás kb. 30 percen keresztül.

Tejberizs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tejberizs

Kivéve, ha van egy jó kis vastag aljú edényünk, amiben nem ég oda semmi! Akkor pár percre elmozdulhatunk a tűzhelytől. Sőt, amíg a sűrűsödés meg nem kezdődik, bátran ott hagyhatjuk a tejberizsünket.

Node lássuk, mire is lesz szükségünk hozzá 4 személyre (kis adag)

  • 200 g kerek szemű rizs
  • kb. 7 dl tej
  • 80 g cukor
  • 1 tasak vaníliáscukor
  • 1 csipet só
  • némi citromhéj, ízlés szerint

A tejet a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, citromhéjjal felforraljuk, lassú tűzön hagyjuk. Ezalatt a rizst vízben 5 percig főzzük, leszűrjük, majd óvatosan a tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett (25 perc) megfőzzük. Lekvárral, gyümölccsel, kakaóval, fahéjas cukorral, nutellával, vagyis ízlésünktől függően szinte bármivel tálalhatjuk.

Fontos!

Tejberizshez mindig magas keményítőtartalmú, kezeletlen rizst használjunk, mivel a célunk az, hogy pépes, ragacsos állagú legyen a rizsünk. Az úgynevezett rizottó rizs a legideálisabb választás hozzá.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.