2021.12.15. 08:39:10 7967 244

Tegyünk együtt ajándékot a magányos idősek karácsonyfája alá!(X)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi 60 idősnek adunk karácsonyi ajándékot, és lepjük meg őket szerenáddal az ablakuk alatt! Ezek az ötletek nem kerülnek sok pénzbe, viszont az idős emberek az ilyen meglepetéseknek örülnek a legjobban. Miért vagyunk ebben biztosak? Mert velük foglalkozunk minden nap, nemcsak az ünnepeken, hanem a hétköznapokon is azért dolgozunk, hogy örömtelibbé tegyük életüket.

Magányos idős hölgy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magányos idős hölgy

A mostani karácsony is más lesz, mint amit megszoktunk. 2021 is a járványról szólt, a sok változásról, szigorításról és enyhítésről, de legfőképpen a bizonytalanságról, a kiszámíthatatlanságról. A karácsony viszont mindenkinek biztos pont: 24-én mindannyian ünnepelni fogunk.

De van, akinek nincs kivel feldíszíteni a fát, megenni a bejglit. Sok-sok leélt év után egyedül... Mint például Ilonka néni, aki megosztotta élettörténetét. Ide kattintva olvashatod el Ilonka néni életét. A magyar idősek élnek a legelszigeteltebben Európában: 10-ből 6-an egyedül töltik napjaikat.

Mit tehetünk a magány ellen most karácsonykor? Hogyan okozhatunk örömet az időseknek?

  • Telefonáljunk nekik többet, ha lehet videótelefonon is! Ebből többre van szükség ugyanakkora hatás eléréséhez, mint a személyes találkozásból. Vegyünk fel egy kisebb előadást videóra, mondjunk fel egy verset hangfelvételre és küldjük el. Ha az idős használ olyan alkalmazást, amin láthatjuk egymást, akkor érdemes egyszerre többen is köszönteni őt.

  • Írjunk képeslapot, rajzoljunk, nyomtassunk ki egy közös képet, rakjuk keretbe és küldjük el pár kedves szó kíséretében. Olyan jó postán kapni valamit a számlákon kívül!

  • Adjunk karácsonyi szerenádot! Ha énekelni nem tudunk, vigyünk hangszórót és játsszunk le néhány szép felvételt. Ne aggódjunk, nem fogja zavarni a szomszédokat: ebben az időszakban mindenki megérti, hogy van, akit nem szeretnénk személyes látogatással veszélyeztetni.

  • Rendeljünk nekik házhoz meleg karácsonyi vacsorát, bejglit! Ha nem tudunk velük ünnepelni, biztosítsuk, hogy egy finom, régről ismert íz segítsen felidézni az elmúlt karácsonyok melegségét. Mi 60 idősnek adunk karácsonyi ajándékot és élményt az ünnepek alatt.

Beszállsz te is? Adományozz most!

Rendszeres adományoddal (például havi 2500 Ft-tal) biztosítod azt is, hogy jövőre még több időshöz juthassunk el. Megszakad a szívünk, amikor látjuk, hogy egyedül üldögél a konyhában a 86 éves Ida, vagy a nappali óráján nézi András, ahogy lassan peregnek a percek. Tudjuk, hogy 60-nál jóval többen magányosak: országunkban több mint 1 millió idős él elszigetelten, társasági kapcsolatok nélkül.

Segíts Te is, hogy segíthessünk nekik!

Nézd meg videónkat, így (is) segítünk /Covid-19 járvány előttről/!

Több információt szeretnél? Iratkozz fel hírlevelünkre IDE KATTINTVA, és lájkold Facebook oldalunkat a legfrissebb híreinkért.

Köszönjük!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...