2017.03.27. 08:23:45 14009 347

Téged is manipulálnak? – Ha ezeket a mondatokat hallod, akkor valószínűleg igen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ember érzéseit, gondolatait, döntéseit minden nap próbálkoznak befolyásolni. Elég, ha bekapcsoljuk a televíziót és kedvenc műsorunk közben belefutunk egy-egy idegesítő reklámblokkba. Vedd ezt, idd azt, moss azzal! De a TV-n kívül is rengetegszer igyekeznek megingatni minket döntéseinkben, gondolatainkban.

Dráma...? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dráma...?

Nem biztos, hogy ez az elbizonytalanítás, befolyásolás szándékos, de tény, hogy nap mint nap megesik. Ha egy kollégád, a párod, az anyukád, a főnököd kimond egy bizonyos mondatot, és úgy mondja, ahogy az a „Nagy Manipulátor Könyvben” meg van írva, akkor Téged bizony erősen igyekeznek befolyásolni. (A gyerkőcökről meg ne is beszéljünk, akik mesteri fokon űzik mindezt, persze, az ő fegyvertárukban a mosoly, vigyor, hízelgés, sírás, hiszti szerepel inkább.:-))

Te milyen gyakran hallod ezeket a mondatokat?

Ha túl gyakran, figyelj, és ne hagyd, hogy manipuláljanak.

„Nem olyan drámai a helyzet!”

Valószínűleg tényleg nem, de lehet ezt a mondatot úgy mondani, hogy az ember lánya biztosra vegye, hogy óriási problémával áll szemben.

„Persze, menj csak, megoldom egyedül is!”

Ha ehhez ártatlan bociszemek társulnak, meg egy halk sóhaj, szinte 100 %, hogy nem hagyod egyedül embertársad. Pedig biztos, hogy meg tudná oldani maga is a problémát.

„Ne legyél már olyan érzékeny!”

Ez a mondat nagyjából a zokogásod előtti 2 másodpercben hangzik el, amikor még éppen vissza tudtad volna tartani a könnyeidet. Ezután a mondat után már biztos nem sikerül majd.

„Ne reagáld túl!”

Hát, ha addig nem reagáltad túl a helyzetet, ezután szinte tuti, hogy túlfogod. Merthogy megkértek rá, hogy ne tedd.

„Ne érts félre, de…”

Van abban a „de” szócskában valami, ami azonnal kiborít, és naná, hogy félreérted a másikat. Meg majd túlreagálod, túl érzékenyen viselkedsz, pedig a helyzet nem is olyan drámai…:-)

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...