2023.03.27. 17:52:28 7024 280

Te mit tanácsolnál a lányodnak, mielőtt felnő?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még most is emlékszem, hogy alig tizennégy éves voltam, amikor arról álmodoztam, hogy milyen lesz felnőttnek lenni. Milyen házban fogok élni, milyen autót veszek és ki lesz vajon a férjem, a gyermekeim apja. Azon is sokat merengtem, hogy milyen érzéssel töltene el, ha kislányom születne. Még a nevét is kitaláltam. Azóta felnőttem. Van egy gyönyörű lányom. Most pedig azon gondolkodom, hogy mi lehet az, amit mindenképp elmondok neki, mielőtt felnő.

"Titkos" információk megosztása

Hibázni nem csak lehet, hanem kell is. Nagyon gyakran követünk el mi, felnőttek hibát, például azzal, hogy tökéletesre szeretnénk nevelni a gyermekeinket. Ezzel frusztráljuk őket, és olyan mély gátlások alakulnak ki bennük, amelyeket később már rendkívül nehéz lesz helyrehozni. A hibák szükségesek, nem kerülhetjük el őket. A lényeg, hogy ne add fel, nyugodtan gondolkodj el rajtuk, vonj le megfelelő következtetéseket és haladj kitartóan a céljaid felé.

Senki nem tökéletes. A gyermeked sem lesz az. A szülei sem tökéletesek és bizony a tanárai és a barátai sem azok. Mindenkinek vannak olyan hibái, melyeken nem tud változtatni. Sokszor vallunk kudarcot. Állj fel a kudarc után és menj tovább.

Tiszteld önmagadat! Az egészséges önbizalom nagyon fontos. Ne befolyásoljon senki véleménye, de figyelj oda arra, amit javasolnak neked! Mindent még nem tudsz, ezért meg kell hallgatnod a nálad okosabbakat, de ez nem jelenti azt, hogy nem kételkedhetsz a szavukban és nincs jogod ellenőrizni vajon jogos, igaz-e, amit állítanak! Fontos, hogy magadra hallgass és ráébredj mik az erősségeid és a gyengeségeid, amelyeken még dolgoznod kell.

A kedvesség csodákra képes. Azonban ne engedd, hogy kihasználjanak! Egy mogorva, barátságtalan embert is megváltoztat egy kedves mosoly. Arra viszont vigyázni kell, hogy ne add oda az utolsódat, ha van miből adnod. Ne tégy jót bárkinek, elsősorban önmagad értékeld!

Az első szerelem nem az utolsó lesz. Nem fog örökké tartani. Valószínűleg fájni fog, ha véget ér, de ez is az élet része. Az emberek változnak és gyakran külön utakra lépnek. A kudarcokból tanulunk. Soha nem szabad elveszíteni a szerelembe vetett hitedet!

Végül pedig: Bízz magadban! Amikor meginogsz és kezded elveszíteni a saját magadba vetett hitedet állj meg egy pillanatra! Hallgass a szívedre! Soha senki sem fogja nálad jobban tudni, hogy mi a jó neked.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...