2020.01.09. 13:05:57 9390 304

Te mindre emlékszel? Ezek voltak az elmúlt évtized meghatározó filmes eseményei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sok szociológus szerint az ellentmondások példátlan korában élünk. A közösségi média, aminek közelebb kellene hoznia minket egymáshoz, furcsa készenléti állapotba ringatott minket. A mindennapok mókuskereke pedig az eddiginél is jobban beszippantana, ha nem tudnánk kis időre elmenekülni pl. a könyvek és filmek fantáziavilágába. Apropó, milyen filmek is voltak ezek?

Trónok harca - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Trónok harca

Meztelenség, erőszak és sárkányok. Ezzel a három szóval jellemzik a filmkritikusok az elmúlt 10 év filmes felhozatalát. Vajon találunk mást is, amikor áttekintjük ezt a korszakot?

2012 – Új korszak kezdődik

Avengers

Marvel univerzum szuperhősei gyűljetek mind ide! Az addig önálló szálón futó, megfilmesített képregény-történetek szálait (szerintem kissé erőltetett módon) egy cselekményfolyammá fűzték össze. Hulk, a Vasember, Thor és Amerika Kapitány főszereplésével megszületett a Bosszúállók sorozat első, a korszakot meghatározó filmje. Vajon a megcélzott generáció számára ugyanolyan ikonikusak lettek eme szereplők, mint az előzőeknél E.T., Luke és Leia vagy a Szellemirtók?

Star Wars

A Disney a Marvel után a Lucasfilm felé fordította „anyahajóját”, és azt beszipkázva a Csillagok háborúja márka már a birtokában is volt. A hullámvasúthoz hasonlítható eseményláncolat szépen indított a 2015-ös Ébredő erő c. történettel, de aztán Az utolsó Jedi c. film már nem hozta a tervezett számokat. Kíváncsian várom a legújabb egész estés film visszhangját. Addig is érdemes a „The Mandalorian” elnevezésű sorozatra fordítanunk a figyelmünket.

2013 – Sokk és varázslat

A vörös nász

A Trónok harca katasztrofális fináléját feledtetve gondoljunk vissza az igazán meglepő és ütős jelenetekre. Ilyen például a 3. évad utolsó előtti epizódja, amely váratlan és sokkoló volt a rajongók számára: A pozitív megítélésű karakterek esküvőn való lemészárlása elvágott a sorozatban egy egész szálat. A cselekmény alapját a XV. századi „fekete vacsoraként” emlegetett valós események adták.

Jégvarázs

Mi a titka annak, hogy a kislányok 6 év távlatából is még mindig Elza királynők akarnak lenni farsangkor? Ezt nem nagyon kell magyarázni. :)

Azonban a globális siker oka az, hogy Elza kirekesztett karaktere és a „Let It Snow„ című forradalmi dal bizony megszólította a társadalom peremén élő kívülállókat, és arra ösztönözte őket, hogy hallassák bátran a hangjukat.

Forrás: independent.co

Forrás: https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/features/biggest-cultural-moments-decade-2010

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...