2015.05.03. 14:00:00 10328 335

Te is érintett vagy? – Az 5 leggyakoribb betegség
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudjuk, hogy életmódunknak, mentalitásunknak, netán egy kicsit mindkettőnek köszönhetjük-e, de a népbetegségek előfordulásának gyakoriságát tekintve, európai viszonylatban Magyarország elég kedvezőtlen helyen áll. A betegségek repertoárja bővül, ám mi lehet az 5 leggyakoribb, mely sunyin életünkre tör?

Betegség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Betegség

Többek között ezeket a betegségeket is könnyebb lenne elkerülni, ha már életünk első két évében még jobban odafigyeltünk, illetve szüleink odafigyeltek volna táplálkozásunkra.

Elhízás

Sokan esztétikai szempontok miatt nem képesek megbarátkozni kissé vagy nagyon husi testükkel, ám az elhízás számtalan veszélyt rejt magában egészségügyi okok miatt is. A csontok, ízületek, izmok jobban meg vannak terhelve, és szerveink sem érzik túl jól magukat a több réteg zsír alatt. Vérnyomásunknak, szívünk normális működésének sem tesz jót a túlsúly és rengeteg betegség kiváltója lehet még a rajtunk lévő felesleg.

Szív- és érrendszeri megbetegedések

Az elhízás következményei is lehetnek a szív- és érrendszeri betegségek, melyek Magyarországon a vezető halálokok közé tartoznak. Az ebbe a csoportba tartozó magas vérnyomás betegség nagyjából közel 3 millió magyart érint, a szívbetegségben szenvedők száma pedig több, mint egy millió. És sajnos ezek a számok növekvő tendenciát mutatnak…

Csontritkulás

Ahogy azt már mi is megírtuk, a csontritkulás inkább a nőket, de napjainkban a férfiakat is érintő betegségről. Talán nehéz elképzelni, de a táplálkozásunk, mozgáshoz való hozzáállásunk mellett a fogantatásunktól számított kalcium- és vitaminbevitelünk is jelentős szerepet játszik e betegség kialakulásában.

Cukorbetegség

Szintén az elhízás egyik lehetséges következménye. Itt már egy kicsit jobb képet mutatunk, mi magyarok európai viszonylatban a ranglista közepén vagyunk (20 és 79 évesek között 6%), a megállapított cukorbetegek számát nézve. Az viszont elkeserítő, hogy legalább ugyanennyi diagnosztizálatlan diabéteszes él kicsiny országunkban.

Pajzsmirigybetegségek

Főként a serdülő- illetve a változókorban, valamint a terhesség alatt és az azt követő néhány hónapban alakulhat ki. A pajzsmirigy által termelt hormon (mely főként az anyagcsere folyamataiért felelős) mennyisége lehet túl sok (túlműködés), vagy túl kevés (alulműködés). Ettől függően jelentkezhet tünetként hízás vagy fogyás, hajhullás, fáradékonyság, ingerlékenység, menstruációs, termékenységi zavarok.

Forrás:vg.hu, webbeteg.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!