2016.04.03. 08:38:55 11357 354

Te is éhes vagy evés után? – Talán ezek miatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Testünk azonnal jelzi, ha valami nem stimmel vele, ha túl sok, vagy ha túl kevés van „odabent” valamiből. Ha mondjuk súlyos „élelmiszerhiány” üti fel a fejét, hol visszafogottabb, hol morcosabb korgásokkal adja ezt tudtunkra. De Veled is megesett már, hogy hiába ettél, az éhséged cseppet sem csillapodott?

Kukoricapehely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kukoricapehely

Talán éppen rohanásban voltál, csak gyorsan bekaptál valamit és nagy az esélye, hogy pont olyan élelmiszer akadt a kezedbe, ami nemhogy csillapította, inkább tovább fokozta az éhségedet.

Ha nem szeretnéd, hogy újra rád törjön az éhség…

… ezeket az ételeket kerüld két étkezés között

Fehérkenyér

Habár nagyon nehéz ellenállni a frissen sült fehérkenyér illatának, ropogós héjának, mégis jobb, ha inkább valamilyen teljes kiőrlésű terméket választunk. A fehér változat hirtelen megemeli a vércukrot, ami aztán újra leesik, így újra éhség tör ránk. A fehérliszttel készült tészták esetében ugyanez a helyzet.

Light italok

A nem épp természetes édesítővel készült cukormentes italok fogyasztásának következtében az inzulinszint megemelkedik, ami növeli a cukor utáni vágyat. Ha állandóan ilyeneket fogyasztunk, az negatívan hatással lehet az agyunknak arra a részére, mely az éhségérzetért felelős.

Reggelizőpelyhek

Ha ezeket fogyasztjuk reggelire, erősen ingadozik a vércukrunk, ami ahhoz vezet, hogy nemsokára újra megéhezünk.

Joghurtok

Bizonyos szempontból jót tesz szervezetünknek, hiszen kalciumot és mindenféle, testünknek jó baktériumot tartalmaz. Ám ezek mellett rengeteg cukrot, ami szintén megdobja a vércukorszintünket. Ha már joghurtra vágyunk, a cukros, gyümölcsös változat helyett válasszuk inkább a natúr fajtát.

Sós nasik

Úgy gondolod, egy kis ropi, esetleg chips majd megoldja a korgó gyomrod baját? Sajnos, nem. Ha ilyeneket eszel, utána azonnal egy kis édesre vágysz, és hamar újra korogni kezd a gyomrod. Ennek oka, hogy gyomrod hamar megemészti ezeket a finomságokat.

Finom gyümölcs

Habár egészségesek, éhség ellen mégsem a legjobbak. A bennük lévő fruktóz és glukóz megemeli az inzulinszintet és gyorsan újra éhesek lehetünk.

Ó, Mr.Alkohol…

Ha alkoholt fogyasztasz, az itóka vizet von el a szervezetedből és növeli a gyomorsavat. Az agy pedig jelez a testnek, hogy ezt egy kis étellel tudná csillapítani.

Finom gyümölcslevek

Nagyjából hasonló a helyzet, mint a gyümölcsöknél. Ha túl sokat iszunk belőlük, a bennük lévő cukor gyorsan megemeli a vércukorszintet, majd az hamar le is esik és farkaséhséget érzünk…

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...