2019.06.11. 17:00:55 9095 271

Távolítsd el a zsíros foltokat ecetes olló nélkül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idei grillszezon sokáig váratott magára, így érdemes gyorsan bepótolni a szabadtéri sütés-főzést. Azonban csak óvatosan, hiszen a figyelmetlenségnek nagy ára is lehet, ha lecsepegtetjük a kedvenc nyári ruhánkat! Ne hagyd beszáradni!

Makacs zsírfolt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Makacs zsírfolt

Az a jó öreg lángos, hmmm! Sajnos már dobhattam ki miatta fürdőruhát is. Azonban gyors reakcióval és a legmelegebb vízzel, amiben a károsult ruha anyagát moshatjuk, megelőzhető a porronggyá fokozás. No és az ecetes olló is a fiókban maradhat. :) Ezt a házi praktikát tedd el abba a képzeletbeli tarsolyba, ahová a háztartási tippeket mented.

Amire szükségünk van a ruhamentő hadművelethez:

  • tompa kés vagy kanál,
  • mosószer (vagy mosogatószer).

Az olajos és zsíros szennyeződések nagy veszélyt jelentenek a ruhákra, mivel sötétebbé teszik az anyagot, és a beszáradni hagyott folt végérvényesen az anyagba ivódhat.

Emiatt a legfontosabb tényező a folttisztításkor az idő!

A késsel vagy a kanállal rögtön és óvatosan távolítsuk el a szennyeződés azon részét, ami még nem tudott az anyag szálai közé beférkőzni. Ezzel a lépéssel valamelyest csökkenteni lehet a kialakuló folt méretét.

Ezután vigyük fel a folyékony mosószert az érintett területre az anyag mindkét oldalán. Hagyjuk hatni a szert bő 5 percig, de arra figyeljünk, hogy ne száradjon meg! A következő lépésként ellenőrizzük a ruha címkéjén lévő mosási utasításokat, hogy meghatározhassuk azt a mosási hőfokot, amelyen a ruha még biztonsággal kimosható, és mossuk is ki azonnal.

Mosás után ellenőrizzük, hogy sikerült-e maradéktalanul kiszedni a szennyeződést az anyagból. Amennyiben szükséges, ismételjük meg az előző lépéseket anélkül, hogy a ruhát hagynánk megszáradni.

Ha pedig mégsem használt? Még mindig ott van az a bizonyos ecetes olló! :) De sikerülni fog!

Forrás: thespruce.com/removing-cooking-and-vegetable-oil-stains-1901027

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...