2018.03.11. 13:54:08 14318 426

Tavaszi vasárnap, ha még nem az igazi! – Így üsd el a napot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerettük a telet, nagyon, de szerencsére már itt a tavasz. Igaz, még nem az igazi, még érződik az elmúlt hetek, hónapok „szele”. Pedig már alig várjuk a madárcsicsergős vasárnap reggeleket, amikor szinte kipattanunk az ágyból, hogy egy laza sétával, futással, kocogással indíthassuk a napot.

Reggeli az ágyban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli az ágyban

Amíg megérkeznek ezek az igazi tavaszi napok, még át kell „vészelnünk” néhány borúsabb, szürkébb reggelt, napot. De mégis, mihez kezdjünk egy esős vasárnappal? Hát, mondjuk lustizzunk! Például így!:-)

Induljon ágyban a reggel!

Lepd meg magad, magatokat egy ilyen lusta reggelen egy finom reggelivel! Szigorúan az ágyban fogyasszátok el! Készítsd tálcára, tálcákra a kedvenc reggeli csemegéidet, csemegéiteket, ne feledkezz meg egy finom kávéról, no, és néhány kocka csokiról, vagy valami isteni, puha, finom péksütiről se! Ha megettétek, nem kell azonnal ugrani és mosogatni! Inkább ejtőzzetek még egyet! Ha gyerkőc is van, indulhat a közös mesenézés!

Kapcsold ki!

Ha még a madarak sem csicseregnek igazán, élvezd a csendet! Szóval, kapcsold ki a telefonod, a laptopod, táblagéped, és pihenj pár órát! Ha nagyon igényled a fehér zajt, nézz, nézzetek meg egy filmet, vagy hallgassatok zenét! Vaaagy! Vegyétek elő a családi társasjáték készletet, vagy a sakktáblát, bábukat, esetleg egy darab papírt és indulhat is a klasszikus ország-város. De egy kártyaparti is jó móka lehet!

Süss valamit!

Soha nincs időd egy finom sütemény, desszert elkészítésére! Hát itt van rá a megfelelő alkalom! Végre hódolhatsz ennek a hobbidnak, és délutánra jut egy kis házi finomság is!

Az este is legyen a lazulásé!

Ha megteheted, este is lazíts! Tedd fel a lábad, kuckózz fel a kanapéra, olvass könyvet, lapozd végig a kedvenc magazinod, vagyis kapcsolj ki!

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.