2022.04.04. 15:24:40 6882 246

Tavaszi napfürdő, csak óvatosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nagyon rövid és villámgyors felmelegedés után újra itt kopog a tél az ajtónkon, aminek mi, valljuk be, egyre kevésbé örülünk. Mégsem szabad elkeserednünk, hiszen az eső mostanában nagyon keveset esett, és a természetnek szüksége van a vízre, hogy igazán berobbanhasson. Tehát türelem és kitartás. A tavasz visszavonhatatlanul megérkezett, így próbáljuk kihasználni és kiélvezni minden csodálatos pillanatát.

Tavaszi napfürdő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi napfürdő

A természet rendkívül gyorsan áraszt el ilyenkor bennünket minden szépségével. Még esőben is kellemes az illata az éppen virágzó gyümölcsfáknak. Érdemes ilyenkor is nagy sétákat tenni és tele szippantani a tüdőnket üdítő, oxigéndús levegővel. Ha pedig előbújik a felhők mögül a nap, az külön élvezetes ajándék számunkra. Azonban ebben a még kevésbé meleg időben is óvatosan kell bánnunk a napfürdővel. Már sorolom is, mire kell nagyon odafigyelnünk ebben az időszakban. Az első jelentős tévedés lehet a finom tavaszi napsütéssel kapcsolatban, hogy nem annyira káros, mint a nyári kánikulában tűző nap. Ez sajnos nem egészen fedi a valóságot. A helyzet és az igazság az, hogy a még gyenge melegű nap fénye ugyanolyan erős UV sugárzással égeti a bőrünket, mint a nyári napsütés. Ez azt jelenti, hogy védekezni is hasonlóan kell ellene. Nem feltétlenül szükséges nagyon erős napvédő krémmel védeni magunkat, de az óvatosság nem árt. Ez a kijelentés is csak akkor érvényes, ha a bőrünk nem túl fehér és érzékeny, illetve nem vagyunk napallergiásak. Ilyen esetben már ebben az évszakban is fokozottan kell vigyáznunk a bőrünkre, és használni az orvosunk által ajánlott védekezési módszereket.

Amennyiben nincs egészségügyi oka annak, hogy fokozottan védjük magunkat az UV sugárzástól, akkor is érdemes lassan és odafigyelve napfürdőzni. Viszont a D-vitamin nagyon fontos szervezetünk működése szempontjából. A boldogság érzését fokozza a napozás, és ha nem visszük túlzásba, csak jó hatással lehet ránk.

Érdemes minden apró alkalmat kihasználni, főleg a délelőtti és késő délutáni időszakokban. Tíz-tizenöt percnél tovább ne napfürdőzzünk direktben a nap felé fordulva. Ezt is inkább a nap több szakaszában tegyük, elosztva néhány alkalomra. Ha a reggeli kávénkat már a nap sugaraival kísérjük a teraszon vagy az erkélyen, egész napra megalapozhatjuk a hangulatunkat. Délután ugyanígy fogyaszthatjuk el az uzsonnánkat, ez már akár egy kellemes levezetése is lehet egy feszültebb munkanapnak.

A természetben tartózkodás alatt, ha nem erősen tűző napfényben sétálunk, a rövid pihenők alkalmával meg lehet szakítani a sétát egy kis napfürdőzésre. Kellemesen melegedhetünk át ilyenkor és minden rossz gondolat kirepül majd a fejünkből, ez szinte garantált.

Nagyon sokan szoláriumozással indítanak ebben az időszakban, és már felkészülten várják a nyarat. Ez jó ötlet tűnhet, de ezzel is csínján kell bánni. Nagyon figyeljünk arra, hogy a szoláriumhoz is hosszászokjon a bőrünk, használjuk közben a védő készítményeket. Akár már heti egy alkalom is elég lehet ahhoz, hogy nyárra, a napfürdőzéssel együtt egy szép alapszínt érjen el a bőrünk, minden káros mellékhatás nélkül. A napfürdőzős időszak előtt érdemes konzultálni a kozmetikusunkkal is. Bármilyen bőrhibánk van, esetleg gyanús anyajegyünk, azt mindenképp mutassuk meg egy bőrgyógyásznak mielőtt napra mennénk. Mindenképp oda kell figyelnünk a bőrünk megfelelő hidratálására ilyenkor és a frissítő, bőrradírozó pakolásokkal pedig csak fokozhatjuk a nap jótékony hatását. Ezeket se hagyjuk ki, megéri alkalmazni őket minden tavasszal.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...