2021.04.21. 09:30:00 9046 258

Tavaszi nagytakarítás = tiszta otthon + rendezett lélek? De úgy ám!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Pszichológusok szerint, minél inkább rendetlen az életünk, annál inkább jellemző, hogy elégedetlenkedünk, és erre a jelenségre bizony hatással van a lakásunkban fellelhető rendetlenség is! A rendrakás megkönnyebbülést és új lendületet hozhat magával.

Rendrakás és takarítás - utolsó simítások vidáman - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendrakás és takarítás - utolsó simítások vidáman

A rendetlenség lelassít minket. Tudományosan bizonyított, hogy a szervezetlenség képes egy folyton a felszín alatt húzódó stressz-szintet előidézni. A tisztább tér és az, hogy képesek vagyunk elengedni fizikai dolgokat (is), magával hozza a termelékenységet, azaz hatékonyabbá válhatunk! Hogyan álljunk neki, hogy ne csak tiszta, de rendezett is legyen a végeredmény? Haladjunk pontról pontra:

Egyszerre egy helyiségre koncentrálj!

Nem kell egy szuszra végig rohannod az egész házon! Kisebb lakásokat is érdemes minimum két napra felosztani, hogy egy fiókocska se maradjon ki a takarításból. Hogy megtérüljön a kemény munka és a kedved se menjen el, kezd a hangsúlyosabb területnél a rendrakást.

Szabadulj meg a kacatoktól!

Nehéz kidobni a kopott és értéktelen holmikat? No, de mikor fogod felvenni a lánykorod szoknyácskáit újból? (Nem azért, mintha nem menne rád! Csak már nem illik hozzád ☺) Mikorra fogsz elkenni 16-féle félig beszáradt körömlakkot? Na, ugye! A kukába vagy adománygyűjtő dobozba velük!

Alakíts ki új rendszert a tárgyak használati gyakorisága szerint!

Kevésbé fognak összekavarodni a dolgok, ha mindennapi, heti, havi bontásban próbálod tárolni ezeket. Jól működik ez a rendszer a sminkcuccoknál és a tisztítószerek esetében is, a funkcionalitás legyen a kulcs! Jópofa rendezőket lehet beszerezni, amiket tarthatunk aztán a polcokon, az íróasztalon vagy a fiókokban, ezek segítségével könnyebb lesz a szegmentálás.

Tartsd meg a rendet!

Tudom, tudom, könnyebb leírni, mint kivitelezni, de biztosan kifizetődő és időtakarékosabb is rendszeres időközönként elpakolni magunk után, ahelyett, hogy újabb hónapokat várnánk a nagytakarításig. A felhalmozástól is óvd meg magadat, csak olyan dolgokat vásárolj, amiket rövid időn belül elhasználsz! Ha bármilyen szépészeti termék félig teli flakonját ki kellett dobnod, fontold meg kisebb kiszerelés beszerzését helyette.

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...