2023.04.11. 12:05:00 6211 269

Tavaszi nagytakarítás az éterben: A ház után kerüljön terítékre a mobilod is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszed, hogy a tavaszi nagytakarítást kipipálhatod azzal, hogy húsvétra kisuvickoltad a lakás minden egyes porlepte zugát? Ki kell, hogy ábrándítsalak, van olyan hely, ami kapcsán még jócskán fog akadni dolgod! Kapd elő a mobilod, szánj rá pár órát, hogy ezentúl jóval kevesebb időt kelljen rajta lógva elégetned a semmibe!

Leiratkozás hírlevélről - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Leiratkozás hírlevélről

Egyre több helyen olvasható a digitális detox kifejezés, hovatovább mobiljuktól kórósan függő embereknek már leszoktató táborokat is elkezdtek szervezni. Megdöbbentő? Talán egy kicsit. Meglepő? Valójában nem!
Mostanra sokan nem tudnak “élni” nélküle, pedig a virtuális világnál még mindig élvezetesebb a valóság! Csak ki kell látnunk a monitor mögül.

Nagytakarítás a digitális világban

Rend a lelke mindennek a laptopon, a mobilunkon és a közösségi online terekben is. A kesze-kuszaság miatt figyelmünk még inkább elkalandozhat és eredeti célunk (teljes) befejezése nélkül ragadhatunk akár órákra is a számítógép előtt vagy a mobilunk képernyőjét bámulva.
Azért, hogy a valójában fontos feladatokra és személyekre szintén maradjon időnk, bizonyos időközönként érdemes felülvizsgálni az online jelenlétünket és a digitális eszközeinket egyaránt.

Elő az okostelefonnal!

Ahhoz, hogy ne csak a személyes találkozásaink legyenek építő jellegűek, fontos, hogy időnként a közösségi felületeken is felülvizsgáljuk az ismerőseinket. Csoportosítsuk Őket aszerint, hogy mennyire közeli az ismeretség, és a tőlünk legtávolabb eső kör tagjait azon nyomban töröljük is ki az ismerőseink közül. Járjunk el ugyanígy azokkal az emberekkel, akiknek a posztjai általában felbosszantanak vagy elszomorítanak. Azokat az embereket, akikkel nem szeretnénk megszakítani a kapcsolatot tegyük át a korlátozott listára vagy kövessük ki.

Ezután nézzük át a mobilunk összes mappáját. Kezdjük a fényképekkel és videókkal! Amire most nincs szükségünk, azt mentsük le a háttértárunkra, míg azokat a fájlokat, amelyekre már nincs szükségünk, egyszerűen törölhetjük. Ne feledkezzünk el a letöltési mappákban árválkodó fájlokról sem!

Laptop és asztali számítógép

Biztosan van a számítógéped vagy a laptopod asztalán neked is minimum egy olyan mappád, amelyben hemzsegnek azok a fájlok, amelyeket rendszerezés céljából gyűjtöttünk össze. Itt az idő, hogy megszüntessük a benne rejlő káoszt, és végleg megszabadulhassunk ettől a mappától.

Hasonló zűrzavar lehet a levelező fiókunkban a rengeteg (főként kéretlen) bejövő e-mailnek köszönhetően. Nézzük meg, milyen feladóktól érkeznek a leveleink, és a nem releváns hírlevelekről iratkozzunk is le rögtön, majd készítsünk kategóriák szerinti címkéket vagy mappákat attól függően, hogy a fiókbeállítások mit tesznek lehetővé. Végső lépésként ürítsük ki a virtuális kukánkat.

Ezek a lépések azért szükségesek, mert a rendszerezett körülmények jobban inspirálnak majd minket a rend megtartására az online térben is, emellett pedig korántsem lesz olyan időt rabló egyik felületen sem a tevékenykedésünk.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...