2022.05.18. 12:10:00 8504 301

Tartsd távol természetesen: Készülj fel illóolajokkal a rovarok ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rovarirtás káros és mesterséges anyagok nélkül is lehetséges. Beltéren könnyebb a helyzetünk hála a szúnyoghálóval felszerelt nyílászáróknak, ám a szabadtér már tartogat némi kihívást a témában.

Illóolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Illóolaj

Habár még csak most érkezett meg az igazi jó idő, az enyhe tél miatt nem gyérült meg a veszélyes kullancsok száma. Jól tudjuk azt is, hogy már nem kell sokat várnunk a szúnyogok kellemetlen inváziójára sem. Készüljünk fel az ellenük való küzdelemre minél természetesebb módon!

Az udvarunkon mindenképp érdemes felszámolni a sekély pocsolyákat, hogy ne tenyészhessenek ki benne a nemkívánatos szúnyoglárvák, és érdemes napi szinten (többször) cserélni a háziállatok ivóvizét is. A rovarriasztóknak ható illóolajat illatos növényekből nyerhetők ki, de ezeknek a növényeknek az elültetésével szintén sokat tehetünk a rovarmentes kertért.

Rovarriasztó virágok

Büdöske, geránium (rózsamuskátli), krizantém, óriás díszhagyma és petúnia.

Rovarűző fűszernövények

Bazsalikom, citromfű, citromillatú kakukkfű, citromos eukaliptusz, indiai citromfű, levendula, macskamenta és rozmaring.

Házi készítésű rovarriasztó permet

80 ml neem olaj vagy varázsmogyoró virágvíz
40 csepp illóolaj a következők közül tetszőlegesen válogatva:
citronella, citromillatú eukaliptusz, geránium, kakukkfű és szegfűszeg.

Az elkészült keveréket öntsük egy szórófejes palackba. Ha a gyulladáscsökkentő és érdekes illatú neem olajhoz kevert permetet választottuk, akkor a használatakor az esetlegesen hátramaradó olajos folt miatt ruhára azt nem érdemes fújni.

Házi készítésű szúnyog- és kullancsriasztó

mandula-, vagy jojobaolaj
10 csepp geránium illóolaj
10 csepp citromillatú eukaliptusz illóolaj
5 csepp levendula illóolaj
5 csepp indiai citromfű illóolaj

Ezt a keveréket szintén tölthetjük szórófejes flakonba, amelyről ruházatunkra is permetezhető, vagy önthetjük roll-on üvegcsébe is, amelyből végtagjaink hajlataiba mindenképp érdemes felvinnünk az illóolajos rovarriasztóból. 3 óránként ismételjük meg a használatát , hogy megfelelő védelemmel lásson el minket a szer.

Forrás: www.zoldbolt.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...