2021.11.23. 11:00:00 6433 222

Társ a mindennapokban, társ az üzletben; avagy ezekre figyelj, ha a pároddal vállalkoznál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Éttermet, ügynökséget vagy tanácsadó céget indítanál életed párjával? Akármi is legyen a a vállalkozások profilja, az együtt való munka egyszerre jelent csodás kalandot és megpróbáltató kihívásokat. Hogyan birkózhattok meg ezekkel?

Vállalkozó házaspár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vállalkozó házaspár

A vállalkozás pénzügyi kockázatai mellett van még egy lehetséges buktató, mégpedig a szerelmespár tagjai közötti személyes ellentétek kialakulása. Azonban ennek kockázata jelentősen csökkenthető néhány kulcsfontosságú stratégia szem előtt tartásával.

Az üzleti forma megválasztása alapból nagyon fontos tényező, hiszen anyagi javaink gyarapítása a cél az egész vállalkozással: egy bejegyzett vállalat a legjobb módja annak, hogy megvédhessük személyes vagyonunkat az esetleges külső követelésektől és szükség szerint üzleti hitelért folyamodhassunk. személyes és üzleti pénzügyeinket akkor is ajánlott külön-külön kezelni, ha párunk nélkül “egyénileg” vállalkozunk.

A tulajdonosi felelősség kérdése

Le vannak előre osztva a feladatok? Egyikőtök a támogató, míg másikatok az irányító szerepet tölti be? Ha társtulajdonosok vagytok, talán ebből a felállásból lesz később a legkevesebb ellentét. Ha csak az egyik szerepel tulajdonosként és a másik pedig alkalmazotti jogviszony alatt munkálkodik a cégben, hamar pénzügyi egyenlőtlenség érzéséhez vezethet. Érdemes adótanácsadót megkérdezni az adózás kérdéseiben, mielőtt döntenétek az ügyben.

A szerepek és kötelezettségek tisztázása

A vállalat (és a párkapcsolat) csak akkor fog rendesen működni, ha előre lefektetjük kinek mi a konkrét feladata. Ebben vegyétek figyelembe, hogy kinek mi az erőssége, és a kellemetlenebb feladatokat egyenlően próbáljátok elosztani egymás között.

Közös stratégia lefektetése

A cégnév és a küldetéstudat meghatározása csupán néhány a kezdeti lépések közül. Ugyancsak fontos meghatározni az 1, 3 és 5 éves terveket, a vállalkozásnak azt a közös elképzelést kell képviselnie, amely mindkét felet egyaránt tükrözi.

Határvonalak és egyensúly a munka és a magánélet között

Szabjatok meg olyan ésszerű “munkaidőt”, amely időtartama alatt (a nyitvatartási időn túli) céges ügyeket el lehet intézni és marad idő a közös hétköznapi életre is. Ezen túl tilos munkáról beszélni!

A közös munka bizony kemény megpróbáltatás lehet, de jól menedzselve a vállalkozás nem fog gátat szabni a kapcsolat elmélyülésének.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...