2021.10.22. 08:09:40 7142 255

Tárolás, rendszerezés - mesterfokon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy érzed, hogy kicsi a lakás vagy a ház, mert nem fértek el? Nem biztos, hogy a mérettel van a probléma. Sokkal valószínűbb, hogy túl sok dolgot felhalmoztatok az évek során, és a felére már nincs is szükség. Itt az ideje rendszerezni!

Rendszerezés, konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendszerezés, konyha

A legjobb, ha szobánként, helyiségenként látsz neki a szortírozásnak. Most ősszel ez kifejezetten jót tehet még a lelkiállapotunknak is, hiszen egyre több időt fogunk otthonunkban eltölteni, és nem árt, ha a káosz helyett rend van körülöttünk.

Dobjuk ki vagy inkább mégsem?

A környezetvédelem jegyében a lehető legkevesebb holmi kerüljön a kukába. Gondold át, hogy mi az amit esetleg újra hasznosítani tudsz, mi az, amit esetleg elajándékoznál a családban és így tovább. Csakis azt dobjuk ki, amivel már tényleg nem tudunk mit kezdeni, és azt is a megfelelő helyre, ne a kommunális hulladék közé.

Tárolj okosabban!

Ha a szortírozás után még mindig nem elég a hely, akkor ideje beruházni néhány praktikusabb bútorba, rendszerezőbe. A magasabb és mélyebb szekrények, a fiókok, dobozok jó szolgálatot tesznek, több mindent el tudsz bennük tárolni. A vákuumos tárolózsákok is nagyon praktikusak, ha például a téli-nyári ruhákat kell pár hónapra elpakolni. Ha rendszerezés, akkor én az áttetsző dobozokra esküszöm a szekrényekben.Így rögtön láthatjuk a tartalmát, de akár fel is címkézhetjük őket.

Adományozz!

Amit sem újrahasznosítani, sem kidobni, sem tárolni nem akarunk, de még valakinek jól jöhet azt adományozzuk el. Karácsony előtt rengeteg helyen fogadnak adományokat. Csak jó állapotú holmit adományozzunk, tiszteljük meg a másikat ezzel.

Tarts garázsvásárt vagy add el online!

Ha úgy gondolod, hogy van, ami másnak annyit érhet, hogy még fizetne is érte, akkor kár elpazarolni, porosodni hagyni, add el!

Ajánld fel!

Szinte már minden kisebb és nagyobb településnek van saját adok-veszek oldala, ezeken ingyenesen elvihető dolgokat is fel szoktak ajánlani. Gyűjthető figurák, régi könyvek? Ajánld fel, hátha valaki a közösségből örülne neki.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...