2019.06.30. 08:28:14 12227 372

Támadnak a szúnyogok! – Így rázzuk le őket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van valami, ami bosszantó a nyárban (azon kívül, hogy véget ér:-)), az a rengeteg apró rovar, akik bizony nem restek alkalmanként „megtámadni” minket. Talán a legbosszantóbb, és valószínűleg az egyik legkellemetlenebb ilyenkor a szúnyogok nemkívánt látogatása.

Szúnyog ellen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szúnyog ellen

Ha már ennyire jönnének, adunk néhány tippet, mivel érdemes várni őket, hogy legközelebb messziről elkerüljenek minket!

Elő a füstölőkkel!

Te is bírtad régen a füstölőket, illatgyertyákat? Hát akkor elő velük, vagy szerezz még be párat, és füstöld ki a vérszívókat!

Szellőztetés előtt!

Olyan jó, ha a napközbeni égető napsütés után este végre kitárhatjuk az ablakunkat és szellőztethetünk egy nagyot. Vagyis csak szellőztetnénk, mert a kis drágák, persze, pont a mi otthonunkat hiszik a következő vadászterületüknek. Tegyünk az ablakba, egy kis tálkába citrom- vagy levendulaesszenciát, almaecetet vagy babérolajat, ezzel is jelezve nekik: kívül bizony tágasabb!

Elfér az ablakodban néhány növény?

Ha igen, akkor legyen az mondjuk a pompázatos muskátli, az illatos levendula, esetleg citromfű, vagy mondjuk a macskamenta, bazsalikom, vagy a metélőhagyma. Ezek garantáltan elűzik a kis „cukikákat”.

Ha a bőrödet (is) védnéd!

Ilyenkor elő a kedvenc testápolóddal, és csepegtess bele néhány csepp éteri olajat a következő illatokból: fahéj, ánizs, levendula, citrom, eukaliptusz, menta.

Citrom és szegfűszeg – hogy jönnek ők össze?

Hát úgy, hogy ez a kombó tuti fegyver lehet a szúnyogok ellen. Felezd el a sárga gyümölcsöt, szurkáld tele szegfűszeggel, és helyezd el a lakás különböző pontjain.

A varázslatos zsálya

Végy egy marék zsályát, dobd egy tűzálló tálba, majd gyújts alá! Amikor már kissé pirul, Te is érezheted, hogy illatot áraszt. No, ezt a szúnyogok is érezik, ám ők nemigen kedvelik. Míg ez a szag lengi be az otthonod, a vérszívók messziről elkerülik majd azt!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...