2019.04.27. 17:33:27 6627 227

Szürke szamár a ködben, avagy mi is az a ghosting?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az úgynevezett ghosting nagyon gyakori napjainkban a randevúzás világában. Mindegyikünkkel történhetett már hasonló. No de mi is ez a jelenség valójában? Egyik gyakran használt közmondásunk nagyon jól leírja az ilyen szituációkat: Eltűnt, mint szürke szamár a ködben.

Első randevú - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Első randevú

Pontosan mit takar a ghosting-jelenség?

A legalapabb értelemben ez azt a viselkedést takarja, amikor egy személy mindenféle magyarázat nélkül hirtelen megszakítja a kapcsolatot valaki mással. A hirtelen eltűnés baráti kapcsolatok esetében gyakran előfordulhat, amikor a barátság nemhogy erősítené, de még le is húzza az egyik felet. Azonban a ghosting a randizók körében a leggyakoribb, azt hivatott kifejezni, nem túl udvarias módon, hogy a továbbiakban már nem érdeklődnek a másik iránt. Nem válaszolnak a telefonhívásokra, és a közösségi portálokon való megkeresésre sem az „eltűnni vágyók”.

Miért választják a kapcsolat lezárásának ezt a módját?

Az emberek félnek konfrontálódni a másik személlyel. Egy szemtől-szemben történő szakítás kínos ás fájdalmas lehet. Vannak, akik nem tudnak értelmes magyarázatot adni, míg mások nem akarják látni, hogy a másik összeomlik a döntésük hallatán. Ezért, ahelyett, hogy személyesen elbeszélgetnének arról, miért nem akarják már tovább a másikat az életük részeként látni, inkább kihagyják ezt a kellemetlen lépést és úgymond felszívódnak. A magas érzelmi intelligenciával rendelkező személyeknek nem esne jól, ha így lépnének ki mellőlük egy kezdődő kapcsolatból, éppen ezért ők nem is járnának el ilyen sértő módon másokkal szemben. Ők azok, akik őszintén el szeretnék magyarázni a döntésük okát, hogy segítsék ezzel az elhagyott fél érzelmi tovább lepését.

Hogyan lehet ezen túljutni?

A legfontosabb azt felismernünk, hogy a másik fél szellemmé válása nem a mi hibánk! A másik az, aki nem képes tisztességes módon lezárni az emberi kapcsolatokat. Természetes, hogy tudni szeretnénk, miért fordítottak nekünk hátat, de teljesen felesleges lenne az életünkből ilyen módon kilépők nyomába szegődni válaszokért. Legtöbbször az ilyen ember egyáltalán nem tervezett komoly kapcsolatot vagy alapból éretlen a rendes emberi kapcsolatok megéléséhez.

Forrás: liveabout.com/what-is-ghosting-4176702

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...