2021.08.11. 12:15:00 7944 209

Szuper szelfi tippek, hogy vízparton is jól sikerüljön a fotód!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyaralási főszezonhoz érkezett a nyár! Ha neked is hátra van még a nagy csobbanás, vagy lehetőséged van még egy-két vízparti hétvégét összehozni, örökítsd meg jól az élményt! A túlságosan csillogó víz, és a kemény vonásokat no meg hunyorgó szemeket előidéző napfény sem lehet akadály!

Családi szelfi a strandon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi szelfi a strandon

Már kitapasztaltad, hogy melyik számodra az előnyös szög? (Igen, sose legyél teljesen szembe a kamerával!) Begyakoroltad, hogyan néz ki az arcod a fényképen a különböző arckifejezéseket elkapva? A nyári fényképek mégsem sikerülnek fényesen?

Még a tapasztalt fotózkodóknak is kihívást tud okozni a ragyogó napfényben vagy a vízparton készítendő kép. Főleg, ha ez a kettő együtt jár; pláne, ha a tervezett kép egy szelfie! Szerencsére a legtöbb ilyen kihívásra már megtalálták a megoldást! Az apró kis trükkökkel pedig több mint használható emlékképeket tudunk készíteni.

Így fotózz a vízparton! … és amúgy is a nyári napfényben :-)

1. A túlexponálás ellen

Lehetőleg napfelkelte és napnyugta közelében készítsd a képet, amikor még nem tűz olyan nagyon a nap. Ha az egyéb programok miatt csak nap közben vagy vízközelben, akkor jó szolgálatot tehet egy szelfi bot, amivel együtt - karunkat kinyújtva - lassú 360 fokos fordulatot véve könnyen megtalálhatjuk a legoptimálisabb fényviszonyokat. Egy árnyas fa vagy a napernyőnk által nyújtott árnyék kihasználása a legjobb döntés a profik szerint.

2. A tökéletes háttérért

Türelem és kreativitás. Sajnos van, hogy ki kell várnunk azt, hogy a háttérben tartózkodó emberek kisétáljanak a képből, és kicsit gyakorolni kell azt is, hogy meglássuk, mi előtt mutatunk jól. A szinte a fejünkből kinyúló pálmafák például sosem voltak trendik. Lépj kissé oldalra.
Ha a közösségi oldalak valamelyikére szánod a képet, inkább felejtsd el a klisés beállításokat! Lépj meg valami váratlant!

3. Hunyorgás ellen

Amikor tűző napban készülne a kép, hívjuk segítségül kedvenc napszemüvegünket, vagy biggyesszünk a fejünkre széles karimájú (szalma)kalapot! Ezek híján a zavaró fény úgy játszható ki, hogy a beállítás után egy rövid ideig becsukod a szemed, majd a fénykép készítésével szinte egy időben nyitod újra nagyra a szemed.

4. A tökéletes pillanatért

Vagyis csúsztatott pillanatért! A vágyott arckifejezés könnyebben kerül a képre, ha önkioldót használsz a szelfi készítésekor. Arra vigyázz, hogy a telefon megfelelő magasságban és távolságban legyen az arcodhoz képest.

5. A legdivatosabb színekért

Csak csínján a szűrők és filterek használatával! Egy korábbi felmérés szerint a legtöbb lájkot azok a nyári fotók kapták, amelyek természetes színekkel rendelkeztek. Ha mindenképp szeretnél valamivel javítani a képeden, használd a Skyline vagy a Slumber nevű szűrőket (Instagram).

Forrás: www.blog.hunkemoller.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?