2021.08.11. 12:15:00 7082 209

Szuper szelfi tippek, hogy vízparton is jól sikerüljön a fotód!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyaralási főszezonhoz érkezett a nyár! Ha neked is hátra van még a nagy csobbanás, vagy lehetőséged van még egy-két vízparti hétvégét összehozni, örökítsd meg jól az élményt! A túlságosan csillogó víz, és a kemény vonásokat no meg hunyorgó szemeket előidéző napfény sem lehet akadály!

Családi szelfi a strandon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi szelfi a strandon

Már kitapasztaltad, hogy melyik számodra az előnyös szög? (Igen, sose legyél teljesen szembe a kamerával!) Begyakoroltad, hogyan néz ki az arcod a fényképen a különböző arckifejezéseket elkapva? A nyári fényképek mégsem sikerülnek fényesen?

Még a tapasztalt fotózkodóknak is kihívást tud okozni a ragyogó napfényben vagy a vízparton készítendő kép. Főleg, ha ez a kettő együtt jár; pláne, ha a tervezett kép egy szelfie! Szerencsére a legtöbb ilyen kihívásra már megtalálták a megoldást! Az apró kis trükkökkel pedig több mint használható emlékképeket tudunk készíteni.

Így fotózz a vízparton! … és amúgy is a nyári napfényben :-)

1. A túlexponálás ellen

Lehetőleg napfelkelte és napnyugta közelében készítsd a képet, amikor még nem tűz olyan nagyon a nap. Ha az egyéb programok miatt csak nap közben vagy vízközelben, akkor jó szolgálatot tehet egy szelfi bot, amivel együtt - karunkat kinyújtva - lassú 360 fokos fordulatot véve könnyen megtalálhatjuk a legoptimálisabb fényviszonyokat. Egy árnyas fa vagy a napernyőnk által nyújtott árnyék kihasználása a legjobb döntés a profik szerint.

2. A tökéletes háttérért

Türelem és kreativitás. Sajnos van, hogy ki kell várnunk azt, hogy a háttérben tartózkodó emberek kisétáljanak a képből, és kicsit gyakorolni kell azt is, hogy meglássuk, mi előtt mutatunk jól. A szinte a fejünkből kinyúló pálmafák például sosem voltak trendik. Lépj kissé oldalra.
Ha a közösségi oldalak valamelyikére szánod a képet, inkább felejtsd el a klisés beállításokat! Lépj meg valami váratlant!

3. Hunyorgás ellen

Amikor tűző napban készülne a kép, hívjuk segítségül kedvenc napszemüvegünket, vagy biggyesszünk a fejünkre széles karimájú (szalma)kalapot! Ezek híján a zavaró fény úgy játszható ki, hogy a beállítás után egy rövid ideig becsukod a szemed, majd a fénykép készítésével szinte egy időben nyitod újra nagyra a szemed.

4. A tökéletes pillanatért

Vagyis csúsztatott pillanatért! A vágyott arckifejezés könnyebben kerül a képre, ha önkioldót használsz a szelfi készítésekor. Arra vigyázz, hogy a telefon megfelelő magasságban és távolságban legyen az arcodhoz képest.

5. A legdivatosabb színekért

Csak csínján a szűrők és filterek használatával! Egy korábbi felmérés szerint a legtöbb lájkot azok a nyári fotók kapták, amelyek természetes színekkel rendelkeztek. Ha mindenképp szeretnél valamivel javítani a képeden, használd a Skyline vagy a Slumber nevű szűrőket (Instagram).

Forrás: www.blog.hunkemoller.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...