2018.02.06. 10:00:57 12379 372

Szuper program: Torkos csütörtök a Balatonnál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Balaton körül önállóan szerveződik február 15-én - van ahol több napon át tart - a jelentős kedvezményeket adó torkos csütörtök, amelyhez eddig 30 vendéglátóhely csatlakozott az üdülőrégió 25 településéről - számolt be Győrffy Árpád főszervező, a Balatontipp.hu régiókalauz szerkesztője hétfőn a vendéglátósok részvételével tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban.

Balaton | Fotó: pixabay.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balaton | Fotó: pixabay.com

Korábban tíz éven át a Magyar Turizmus Zrt. szervezte országos szinten a torkos csütörtököket, de a központi szervezés két éve megszűnt. A Balatonnál különösen fontos, hogy a téli szezonban is legyen többféle attrakció, így a tavalyi 18-at követően, idén már 30 vendéglátóhely csatlakozott az akcióhoz. Szerinte az üdülőövezetben azért van nagyobb jelentősége ennek a kezdeményezésnek, mint máshol, mert a cél az, hogy a helyiek saját élményeik alapján is tudják ajánlani a környékükön működő éttermeket, pincészeteket az ismerőseiknek, vendégeiknek.

Tornai Tamás, a somlói Tornai Pincészet tulajdonosa elmondta, a torkos csütörtök önmagában teljesen ráfizetéses, de a közvetett hatása miatt nagyon is megéri, még ha nem is pénzben mérhető ez az érték.

Veres Zsolt, a balatonföldvári Platán Étterem tulajdonos-vezetője arról számolt be, hogy a torkos csütörtökre nagyon sok törzsvendég fogalt asztalt, a kapacitáskihasználtság 100 százalékos lesz.

Tóth Béla, a balatonakali Fék Étterem vezetője arról beszélt, hogy október végétől húsvétig gyakorlatilag minden évben ráfizetéses a nyitva tartásuk, ami leginkább a dolgozók "átteleltetéséről" szól. Kezdettől részesei a torkos csütörtök akcióknak, de idén csak 12 ételre adnak kedvezményt, mivel ilyenkor még csökkentett létszámmal üzemelnek, és máshogy nem bírják kiszolgálni a nagy forgalmat.

Az akcióhoz csatlakozó balatoni vendéglátók közül többen már a torkos csütörtököt megelőző Valentin napon is adnak kedvezményt, sőt akad ahol 4 napig tart a 30-50 százalékos árengedmény.

Forrás: MTI

Az éttermek listáját itt találjátok.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.