2018.04.19. 14:29:33 8719 246

Szokj rá a vízre! Kell a folyadék!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A testünk több, mint fele víz, ez az érték a nőknél 50%-ra, a férfiaknál 60%-ra, míg a csecsemőknél 70%-ra tehető. Egyik alapvető lételemünk, mely nélkül csak néhány napot bír ki a szervezet, majd leáll a működése, míg élelmiszer nélkül akár 4-6 hetet is képesek vagyunk kibírni.

Citromos víz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromos víz

Mennyi folyadékra van szükségünk?

A folyadékháztartásunk zavartalan működéséhez szükséges víz mennyisége egyénenként eltérő mértéket mutat. Függ attól, hogy milyen a szervezetünk működése (fiatal, vagy idősebb szervezetről van szó), hogy milyen mértékű testmozgást végzünk, valamint befolyásolja az élőhelyünk hőmérséklete és páratartalma. Hazánkban például egy 18 évesnél idősebb nő folyadékbevitel szükséglete 2,7 liter körül mozog, még egy ugyanilyen életkorú férfié 3,7 liter környékére tehető. Ebbe természetesen beletartozik az élelmiszerekben lévő vízmennyiség, valamint a különféle elfogyasztott folyadékok.

Szép bőr feltétele a megfelelő folyadék biztosítása

Sokszor érezzük, hogy húzódik és feszül a bőrünk. Ilyenkor az eseteknek nagy részében keresünk egy megfelelő krémet, és sokan nem is gondolunk arra, hogy bizony a vízhiány is okozza. A hidratálás minden bőrtípus számára fontos. Több bőrgyógyász és kozmetikus is felhívja a figyelmet a kellő mennyiségű folyadék bevitelre, ennek hiányába a kezelések és a krémek nem érik el a megfelelő hatást. A bőr hámrétegégének víztartalma 20-25 % optimális esetben, ha ennél kevesebb, az a ráncok kialakulásához vezet, a bőr elkezd húzódni, gyengül a védekezőképessége.

Hogyan szokjuk meg a vízivást?

Bár sokan tisztában vagyunk a víz jótékony hatásával, mégis nehezünkre esik elfogyasztani több liter vizet egy nap. Az egészségünk érdekében azonban mindenképp tanácsos rászokni. Hogy hogyan? Nem javasolt egy ivásra nagy mennyiséget elfogyasztani, mert megterhelő a szervezet számára. Szakemberek szerint igyunk óránként 3 dl vizet. Ha a munkahelyeden elhelyezel egy vizes üveget az íróasztalodon, az motiváló lehet, minél többet nézel rá, annál gyakrabban iszol bele. Az első napokban fárasztónak, kényelmetlennek érezzük, hiszen nem kívánjuk, nem ezt szoktuk meg. Mint minden, a vízivás is olyan, hogy 21 napot követően szokássá válik, és napról napra könnyebb lesz.

Forrás: wikipedia.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...