2018.07.15. 10:51:33 8959 310

Szívószál, a sokoldalú! – Erre használd az iváson kívül
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nálunk most igen nagy sláger a szívószál, legalábbis a kétéves nagyfiú esetében. Természetesen nem hagyjuk, hogy egész nap azt használja, de van, hogy néhány, vízben oldható „nem szeretem”-dolgot csakis ezzel hajlandó meginni.

Szívószál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szívószál

Bevallom „férfiasan”, mi, szülők vetettük be ezt a megoldást, habár tisztában vagyunk azzal, hogy a túlzásba vitt használat sem a gyerek, sem a Föld egészségének nem tesz jót. Persze, igyekszünk a minimálisra csökkenteni ennek az eszköznek a használatát, de igen, sok kicsi, sokra megy. Úgyhogy, mivel azért törekszünk arra, hogy figyeljünk a bolygónkra, legalább megpróbáljuk maximálisan kihasználni a szívószál adta lehetőségeket. Mert azt tudtátok, hogy a szívószál nem csak itókázásra szolgál?

Légy kreatív!

Mi segítünk!

Cseresznyét, meggyet magoznál?

Ugye, milyen jó lenne ősszel is, télen is fogyasztani a nyár ízeiből, mondjuk meggy- vagy cseresznyebefőtt, esetleg lekvár formájában. Ugyan tudjuk, hogy megéri a fáradozást, de a hideg is kirázza az ember lányát, hogy egy halom piros bogyót kell kimagoznia. No, ha nincs magozód, akkor hívj segítségül egy, vagyis inkább több szívószálat! „Húzz fel” néhány szemet sorban egy szívószálra, hogy a magok szépen kipotyogjanak.

Éljenek a kerti partyk!

Ha ötletes, ám egyszerű, és olcsó dekorációt szeretnél a kerti partydra, akkor végy egy csomag színes, mintás, bohókás szívószálat és egy gomolyag madzagot. A szálakat vágd kisebb darabokra, és fűzd fel a madzagra. Olyan hosszú díszt, vagyis girlandot készíthetsz belőle, amekkorát csak szeretnél.

Kellene egy új képkeret?

Akkor elő egy csomag mókás szívószállal, némi ragasztóval és egy régi képkerettel! A szálakat ragaszd a régi keretre körbe, új peremet adva ezzel a képtartónak.

Kókadoznak a virágaid?

Gyűjtöttél, vagy éppen kaptál egy csomag szépséges virágot, de egy-egy szál nem bírta a gyűrődést, és kissé lekókadt? Húzd a szárát egy szívószálba, hogy stabilan álljon a pompázatos virág a vázában.

Utazáshoz is praktikus!

Mégis hogyan lehetne hasznosítani a szívószálat utazáshoz? Hát így: egy vastagabb szívószálat vágj fel 2-3 darabra. Nyomkodd laposra, hogy egy téglalap alakú tasakocskát kapj belőle. Most az egyik végét egy öngyújtó segítségével olvaszd össze, tegyél bele fogkrémet, tusfürdőt, sampont, vagy ami az utazásodhoz, illetve az ottalváshoz szükséges, és az öngyújtóval olvaszd össze a másik végét is! Így nem foglalnak nagy helyet a tisztálkodószerek a táskádban, mégis minden kéznél lesz, amire szükséged lehet!

„Nincs egy tollad véletlenül?”

Ha ilyen ötletes módon használod fel a szívószálat, erre a kérdésre mindig igen lesz a válaszod. Ragassz a határidőnaplód oldalára celluxszal egy szívószálat, és rejts el benne egy tollat. Hogy mindig kéznél legyen!

Unatkozik a gyerkőc?

Nyáron a nagy meleg, vagy egy-egy zápor szoríthatja be a lakásba a gyerekeket. No, kedves szülők, nagyszülők, ilyenkor aztán elő a kreativitással, hogy a gyerkőc ne unatkozzon! Egy remek ötlet: végy egy csomag szívószálat és egy csomag pillecukrot és alkossatok belőlük valamit! Olcsó megoldás, és garantáltan megdolgoztatja a gyerekek fantáziáját!

Forrás: tippeknoknek.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...