2016.04.30. 17:50:00 8715 271

Szexi topok, makulátlan bőr – Így csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már csak bő egy hónap, és itt a nyár, a rövid sortok, szoknyák, apró topok és persze a rafináltabbnál rafináltabb fürdőruhák időszaka. Ahogy a ruháink egyre kisebbek lesznek, bőrünkből, testünkből úgy válik egyre nagyobb felület láthatóvá. És így az apróbb, vagy nagyobb bőrhibák is szem elé kerülnek.

Merész ruha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Merész ruha

Van, akiket a nadrágok, szoknyák rövidsége riaszt meg ilyenkor, mert úgy érzik, combukon, illetve a lábuk egyéb területein nem elég feszesek, és a narancsőr keseríti meg a mindennapjaikat. És vannak olyanok is, akiknek a piros foltokkal, pattanásokkal kell megküzdeniük nap, mint nap, ami sajnos nem csak az arcukat érinti. Sokaknak a vállakon, karokon, de főleg a hátakon éktelenkedő „pattik” miatt is aggódniuk kell.

De a háton miért?

Ahogy a dohányzás, a nem megfelelő táplálkozás, a hormonváltozások okozhatnak pattanást az arcunkon, úgy ugyanezek előidézhetnek „nem kívánt lakókat” a hátunkon, karunkon is. Ehhez jöhet még az éppen aktuális felsőnk anyaga, mert nem biztos, hogy az is kifejezetten bőrbarát. Ha még hozzá is nyomódik a bőrünkhöz, ezáltal az izzadás is fokozódik, mely melegágya lehet a különböző baktériumoknak, ezáltal a pattanásoknak. A szűk felsőknél ez a hatás csak fokozódik.

Mit tehetünk ellenük?

1. Az étkezés az alapja mindennek!

Ha nem figyelsz oda arra, mit és miből mennyit eszel, nem biztos, hogy fel tudod venni a harcot a nem kívánt pattanások ellen. A só- és cukorfogyasztásra fokozottan ügyelj!

2. Figyelj az öltözködésedre!

Vagyis a felsőd anyagára, ami közvetlenül érintkezik a bőröddel, mindenképpen fordíts figyelmet a fent is írt okok miatt. Illetve azért is, mert lehet, bőrödön a pattanásokat allergia okozza. Inkább a pamut felsők mellett tedd le a voksodat.

3. Azok a fránya hormonok…

Figyelj tested hormonális változásaira! Ha épp menstruáció előtt vagy, lehet, azért öntöttek el a piros pöttyök. Az általad szedett fogamzásgátló, illetve annak abbahagyása is befolyásolhatja a bőröd milyenségét.

4. Ne hanyagold el!

Hajlamosak vagyunk kihagyni a hátunkat, nyakunkat a mindennapi bőrápolásból. Pedig nekik is meg kellene kapniuk ugyanazt a törődést, mint az arcbőrünknek. Válassz ide is a bőrtípusodnak megfelelő ápolószereket, és naponta tisztítsd, ápold tested ezen részeit is.

5. Legyen a csere rendszeres!

Ne légy rest rendszeresen cserélni a törölköződet, ágyneműdet. Ha túl hosszú ideig vannak ezek használatban, az a bacik, pattanások melegágya lehet.

6. Figyelj oda zuhanyzáskor is!

Ha lehet, kerüld a tusfürdők, gélek használatát a hátadon, mert azok csak tovább száríthatják a bőrödet. Inkább radírozd rendszeresen a „hátsó feledet”, hogy az elhalt hámsejtek folyamatosan eltűnjenek, a pórusok lélegezzenek, és a felesleges faggyú is eltűnjön a bőr felszínéről.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.