2014.04.14. 17:00:00 4774 32

Szeretkezz többet, a fejfájás nem kifogás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valószínűleg hallottad már, hogy a szeretkezés egészséges. Ez így igaz, van egy-két kellemes 'mellékhatása', ami megkönnyíti és kiegyensúlyozza az életed. Ha Te is gyakrabban összegyűröd a lepedőt partnereddel, biztosan nem fogsz állandóan az egészséged miatt aggódni, sőt a fejfájást is elfelejtheted.

Szex - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szex

A szex megszünteti a fejfájást

Hogyan? A szeretkezés az oxitocin nevű hormon termelését növeli, ez segíti az endorfinok kiválasztását, ami olyan a szervezetnek, mint a morfium, és egyszerűen semlegesíti a fájdalmat! Szóval bizony, a szex segíthet akár a fejfájáson is. Legközelebb, ha ilyen kifogást hallanál, ajánld fel a segítségedet! :)

Csökkenti a stresszt, segíti a jó alvást

Kutatások bebizonyították, hogy a rendszeres és kielégítő ágymutatványok boldoggá és optimistává teszik az embert, így könnyebben kezeli a stresszt is. Az orgazmus után nyugodtabbak vagyunk, így könnyebben alszunk el. A jó alvás pedig elengedhetetlen a stressz leküzdéséhez.

Serkenti a vérkeringést

A szerelmeskedés, olyan mintha edzenél és a hatása is hasonló. A megnövekedett szívritmusnak köszönhetően a vérkeringés felgyorsul, és az agyhoz több oxigén jut, így a gondolkodás is felélénkül. A gyorsabb vérkeringés segít a szemetet “kisöpörni” a szervezetből.

Szex a hosszabb életért

Legalább két orgazmus hetente meghosszabbíthatja a várható élettartamot. Az orgazmus hatására a szervezet kiválasztja a DHEA nevű hormont, ami erősíti a szervezetet, javítja a vérkeringést, fiatalítja a bőrt és antidepresszánsként működik. Az erős immunrendszer és stressz mentesség = hosszú, vidám élet. Erre mindenkinek szüksége van!

A szex segít megőrizni az önbizalmat

Hiszed vagy sem, egy fél órás aktív, szerelmes együttlét során akár 150 kalóriát is elégethetsz. Tehát a felesleges kalóriáktól könnyedén, sőt örömmel és élvezettel szabadulhatsz meg. Ráadásul a rendszeres légyottok során a testtudatunk is nő, így magabiztosabbak és boldogabbak lehetünk!

Forrás: Topshop.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában