2022.05.28. 17:42:13 9120 215

Szerelemben, háborúban – Szerelmes filmek háborúk árnyékában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan véget ér a május, a tavasz javában tombol. Közeleg a nyár, a nagy, mindent elsöprő szerelmek időszaka. Az egyik legszebb emberi érzés, melyet senki és semmi nem törhet meg, még mindent leromboló háborúk, világégés sem. Talán nincs is romantikusabb és nem egyszer tragikusabb történet a háborúk ideje alatt szövődött szerelmeknek.

Háború és szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Háború és szerelem

Sajnos, a háború idején született szerelmek témája még soha nem volt ennyire aktuális, mint napjainkban. Valószínűleg soha nem hittük volna, hogy a lent felsorolt alkotások bármelyike akár a jelenben is játszódhat, nem is olyan messze tőlünk. De mint tudjuk, az élet a legnagyobb rendező, még ha sokszor nem is a legjobb. A lenti lista ugyan nem teljes, de mindenképpen romantikus és érdekes történeteket tartalmaz háború idején, vagy annak árnyékában szövődött szerelmekről.

Ellenség a kapuknál

Egy orosz nemzeti hős és a fiatal értelmiségi lány között szerelmi szál szövődik. A háború, fegyverek, életveszélyes fenyegetések és a féltékenység árnyékában.

Szerelemben, háborúban

A fiatal Ernest Hemingway első, mindent elsöprő szerelme ihlette történet.

A felolvasó

Különös történt egy fiatal nő és egy nála jóval fiatalabb kamasz fiú történetéről. Ha kettejük tragédiáját nem is, de a háborús bűnökkel vádolt nő sorsának szerencsétlen alakulását az írástudatlanság okozta.

Apró mesék

A II.világháború után sokan csalással próbálnak túlélni, pénzhez, megélhetéshez jutni. Ezt teszi a film főhőse is, aki – miután a fővárosban pórul járt – egy eldugott erdei házban, vidéken próbál szerencsét. Vajon szerencséje lesz, és még a szerelem is rátalál, vagy végleg a börtön vár rá?

Egy háború margójára

Egy fiatal, angol katonafeleség és egy szintén fiatal, német férfi szerelmi története is lehetne a film. Ha nem szólna közbe egy házasság, a gyász, a nemzetek közti ellentét.

Forrás: youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...