2019.03.07. 17:53:48 8790 286

Szerelem első látásra – Valóban létezik?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Madárcsicsergés, tavaszi zsongás, illatos virágok, hosszan egymás szemébe nézés és közben romantikus zene szól… Vagy mégsem? A klinikai pszichológusok szerint erre nem sok esély van, és ezt az illúziórombolást valódi érvekkel támasztják alá.

Új szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Új szerelem

A társadalom és a filmgyár által kreált szerelmi mítosz, azaz a szerelem első látásra jelenség a való életben nem igazán teljesül be.

Természetesen van olyan, hogy valakit első találkozásra vonzónak tartunk a külsőségek alapján, de mi a garancia arra, hogy a belső értékek egybecsengenek a te értékrendeddel?

A kapcsolatok arról az útról szólnak, amely során egyensúlyba kerülünk a partnerrel. Eközben megtanuljuk áthidalni a nehézségeket és megtanuljuk megoldani a nehézségeket. Ennek tükrében, ugye, hogy nem tűnik túl reálisnak az a gondolat, hogy egy szempillantás alatt teljes összhangba kerülünk a másikkal?

Mit érzünk valójában, amikor egy másodperc alatt elönt minket ez a pozitív érzés?

1. Erős vonzódás

A fizikai vágy nem rossz dolog, de ennél azért több kell a tartós szeretet kialakulásához. A körülmények nagyon fontos tényezők ezeknél az első találkozásoknál: ha rossz passzban vagyunk, sokkal jobban esik a másik közeledése, főként, ha az illető még vonzó is! Az erős vonzódás viszont jó alap lehet a szerelem kibontakozásához.

2. A magány kompenzálása

Érzelmileg elhanyagolt lelki állapotban enyhe nyomást érezhetünk, hogy mi is találjunk valakit, akivel viszontszerethetjük egymást. Ilyenkor könnyebben le tudnak minket venni a lábunkról.

3. Ketyeg a biológiai óra

A családalapítási vágy is erős ösztökélés arra, hogy jobban kinyissuk a szemünket a megfelelő partner megtalálásának érdekében. Nincs semmi baj a tervezgetéssel, csak arra kell figyelni, hogy az időzítés kierőszakolása ne menjen a valódi érzelmek rovására.

4. Érzelmi zűrzavar

Nagyon fontos, hogy helyesen be tudjuk azonosítani a különböző érzelmeinket, főként egy sorozatos rossz randipartner kiválasztása után érzett csalódottságunk után élhetjük bele magukat egy ígéretes találkozásba. Tudat alatt egy vonzó partnert még vonzóbbá tehet a szemünkben, ha érezzük a felénk áradó érdeklődését.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...