2019.03.07. 17:53:48 8794 286

Szerelem első látásra – Valóban létezik?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Madárcsicsergés, tavaszi zsongás, illatos virágok, hosszan egymás szemébe nézés és közben romantikus zene szól… Vagy mégsem? A klinikai pszichológusok szerint erre nem sok esély van, és ezt az illúziórombolást valódi érvekkel támasztják alá.

Új szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Új szerelem

A társadalom és a filmgyár által kreált szerelmi mítosz, azaz a szerelem első látásra jelenség a való életben nem igazán teljesül be.

Természetesen van olyan, hogy valakit első találkozásra vonzónak tartunk a külsőségek alapján, de mi a garancia arra, hogy a belső értékek egybecsengenek a te értékrendeddel?

A kapcsolatok arról az útról szólnak, amely során egyensúlyba kerülünk a partnerrel. Eközben megtanuljuk áthidalni a nehézségeket és megtanuljuk megoldani a nehézségeket. Ennek tükrében, ugye, hogy nem tűnik túl reálisnak az a gondolat, hogy egy szempillantás alatt teljes összhangba kerülünk a másikkal?

Mit érzünk valójában, amikor egy másodperc alatt elönt minket ez a pozitív érzés?

1. Erős vonzódás

A fizikai vágy nem rossz dolog, de ennél azért több kell a tartós szeretet kialakulásához. A körülmények nagyon fontos tényezők ezeknél az első találkozásoknál: ha rossz passzban vagyunk, sokkal jobban esik a másik közeledése, főként, ha az illető még vonzó is! Az erős vonzódás viszont jó alap lehet a szerelem kibontakozásához.

2. A magány kompenzálása

Érzelmileg elhanyagolt lelki állapotban enyhe nyomást érezhetünk, hogy mi is találjunk valakit, akivel viszontszerethetjük egymást. Ilyenkor könnyebben le tudnak minket venni a lábunkról.

3. Ketyeg a biológiai óra

A családalapítási vágy is erős ösztökélés arra, hogy jobban kinyissuk a szemünket a megfelelő partner megtalálásának érdekében. Nincs semmi baj a tervezgetéssel, csak arra kell figyelni, hogy az időzítés kierőszakolása ne menjen a valódi érzelmek rovására.

4. Érzelmi zűrzavar

Nagyon fontos, hogy helyesen be tudjuk azonosítani a különböző érzelmeinket, főként egy sorozatos rossz randipartner kiválasztása után érzett csalódottságunk után élhetjük bele magukat egy ígéretes találkozásba. Tudat alatt egy vonzó partnert még vonzóbbá tehet a szemünkben, ha érezzük a felénk áradó érdeklődését.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.