2023.09.26. 09:45:00 6992 242

Szeptemberi számvetés: Ezekkel a lelki előnyökkel és hátrányokkal jár együtt az ősz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szeptember egy elég megosztó hónap, nagyon kevesek állnak hozzá semlegesen. a legtöbb ember nem igazán várja a beköszöntét, mivel egyértelműen a nyár végét jelképezi a számukra ez az időszak. Természetesen vannak köztünk olyanok is, akik örülnek az enyhébb időjárásnak, és élvezettel figyelik a természet egyik leglátványosabb változását. Vajon bennünk milyen változások zajlanak le közben?

Pozitív és negatív változás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pozitív és negatív változás

A szeptember és úgy általában az ősz különböző pszichológiai hatásokkal járnak együtt. Ezek az adott személy életkora, élethelyzete és egyéb más tényezők függvényében lehetnek negatív és pozitív kicsengésűek is.

A szeptember lehetséges pozitív lelki hatásai

Bizonyára hallottad már, hogy az ősz beköszönte legalább annyi ember számára jelenti az újrakezdés lehetőségét, mint az újév. Az iskolai és nyári szünetek végével sok ember számára a szeptember a megújulás időszaka, amely lendületet és motivációt hozhat az év eddigi szakaszában nem teljesült céljaik eléréséhez.
A színesedő, majd álomba szenderedő természet látványa egyfajta béke és hála érzésével is elönthet minket, az avarban történő nagy séták pedig kedveznek a stressz csökkentésének érdekében tett törekvéseink terén.

A (szabadtéri) programok számának csökkenése tervezhetőbb, tarthatóbb időbeosztást szül, így hatékonyabbak lehetünk, amennyiben egy rendezettebb életmód kialakítását tűztük ki magunk elé célként. A közösség helyett ilyenkor egy kicsit jobban magunkra tudunk figyelni, amely mindig hasznos a szétszórt gondolataink és a kusza érzelmeink rendezésekor.

A szeptember lehetséges negatív lelki hatásai

Az újrakezdés és a változás gondolata nem mindenkit tölt el izgalommal: Sokan vállnak szorongóvá, vagy egyenesen depresszióssá a szeptember beköszöntével. Mivel gyakran támasztunk felesleges elvárásokat önmagunk és egy-egy időszak felé, ezért ősszel is nagyobb szerepet kaphatnak életünkben a – nem mindig kellemes - kötelezettségek.

Ráadásul az őszi hónapok rövidebb nappalokat és hűvösebb időt is hoznak, amik még azokra az emberekre nézve is kellemetlen hatással lehetnek, akik alapvetően várják az őszt. Az időjárás bizonyítottan képes befolyásolni az emberek általános hangulatát és energiaszintjét.
Évszakváltáshoz testünknek és lelkünknek egyaránt alkalmazkodnia kell, így fáradékonyabbak is lehetünk.

Amennyiben a szeptemberi változások túlságosan kellemetlen, vagy nagymértékű negatív hatással vannak pszichológiai állapotunkra, ne habozzunk segítséget kérni egy megbízható szakembertől!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...