2017.12.06. 18:10:06 13326 430

Szénhidrátot ide! – Lehet, tényleg szükséged van rá?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha szénhidrát, akkor mindenki a diétára, fogyókúrára gondol, hiszen olyankor az bizony tiltott gyümölcs. Meg úgy általában, hiszen „jajj, attól meghízunk!”! Pedig nem feltétlenül kell „méregként” rá gondolnunk, de fontos, hogy megválogassuk, milyen formában juttatjuk a szervezetünkbe!

Szénhidrátok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szénhidrátok

Mert bizony szüksége van testünknek erre a tápanyagra is. Sőt, van, hogy szervezetünk jelez is, ha hiány van belőle! Méghozzá a következő módokon:

Csökkenő kondíció

Kevesebb szénhidrátot viszel be a szervezetedbe, és kevésbé bírod a fizikai megterhelést, legyen szó munkáról, vagy sportról? Ilyenkor a testünk saját protein készleteihez nyúl, hogy izmainkat továbbra is működtetni tudja. Persze, ezek a készletek végesek, úgyhogy pótolnunk kell. Tehát nincs mese, aki sportol, fizikai munkát végez, annak oda kell figyelni a szénhidrát bevitelére is. Csak az nem mindegy, milyen formában veszi azt magához!

Ha rossz a kedved…

Ha állandó búskomorság, stresszes hangulat jellemez, és hamar kijössz a sodrodból, meglehet, a tested könyörög egy ki szénhidrátért. Ez azért lehet, mert a szénhidrát nélkülözhetetlen testünknek a szerotonin nevű hormon előállításáért. Ha elég termelődik szervezetükben e hormonból, hangulatunk jó, kiegyensúlyozottak, boldogok lehetünk. Ha nem, akkor jöhet a melankólia, búskomorság és társai. Nem hiába kívánjuk ilyenkor a csokit, tésztákat! De ha lehet, inkább valamilyen teljes kiőrlésű gabona formájában vegyünk magukhoz a boldogságunkért is felelős szénhidrátot!

Ha már kellemetlen…

Ha folyamatosan küzdünk a kellemetlen szájszaggal, és éppen megvonjuk szervezetünktől a szénhidrátot, meglehet, összefüggés van a kettő között. Hiszen ilyenkor testünk zsírt éget, és eközben különböző vegyi anyagok keletkeznek, melyek kellemetlen szájszagot okozhatnak. Sajnos, ezen az alapos szájápolás sem segít, úgyhogy kénytelenek leszünk szénhidrátot magunkhoz venni.

Mentálisan nem vagy épp a topon…

Ha nem vág az agyad, lehet, pont az alacsony szénhidrátbevitel a felelős érte. Ahogy testünknek, úgy „okos szervünknek” is szüksége van rá, vagyis annak lebontásakor keletkező cukorra. Úgyhogy, nem árt valamilyen „jóféle” szénhidrátforrás után nézni!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...