2017.12.06. 18:10:06 13228 430

Szénhidrátot ide! – Lehet, tényleg szükséged van rá?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha szénhidrát, akkor mindenki a diétára, fogyókúrára gondol, hiszen olyankor az bizony tiltott gyümölcs. Meg úgy általában, hiszen „jajj, attól meghízunk!”! Pedig nem feltétlenül kell „méregként” rá gondolnunk, de fontos, hogy megválogassuk, milyen formában juttatjuk a szervezetünkbe!

Szénhidrátok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szénhidrátok

Mert bizony szüksége van testünknek erre a tápanyagra is. Sőt, van, hogy szervezetünk jelez is, ha hiány van belőle! Méghozzá a következő módokon:

Csökkenő kondíció

Kevesebb szénhidrátot viszel be a szervezetedbe, és kevésbé bírod a fizikai megterhelést, legyen szó munkáról, vagy sportról? Ilyenkor a testünk saját protein készleteihez nyúl, hogy izmainkat továbbra is működtetni tudja. Persze, ezek a készletek végesek, úgyhogy pótolnunk kell. Tehát nincs mese, aki sportol, fizikai munkát végez, annak oda kell figyelni a szénhidrát bevitelére is. Csak az nem mindegy, milyen formában veszi azt magához!

Ha rossz a kedved…

Ha állandó búskomorság, stresszes hangulat jellemez, és hamar kijössz a sodrodból, meglehet, a tested könyörög egy ki szénhidrátért. Ez azért lehet, mert a szénhidrát nélkülözhetetlen testünknek a szerotonin nevű hormon előállításáért. Ha elég termelődik szervezetükben e hormonból, hangulatunk jó, kiegyensúlyozottak, boldogok lehetünk. Ha nem, akkor jöhet a melankólia, búskomorság és társai. Nem hiába kívánjuk ilyenkor a csokit, tésztákat! De ha lehet, inkább valamilyen teljes kiőrlésű gabona formájában vegyünk magukhoz a boldogságunkért is felelős szénhidrátot!

Ha már kellemetlen…

Ha folyamatosan küzdünk a kellemetlen szájszaggal, és éppen megvonjuk szervezetünktől a szénhidrátot, meglehet, összefüggés van a kettő között. Hiszen ilyenkor testünk zsírt éget, és eközben különböző vegyi anyagok keletkeznek, melyek kellemetlen szájszagot okozhatnak. Sajnos, ezen az alapos szájápolás sem segít, úgyhogy kénytelenek leszünk szénhidrátot magunkhoz venni.

Mentálisan nem vagy épp a topon…

Ha nem vág az agyad, lehet, pont az alacsony szénhidrátbevitel a felelős érte. Ahogy testünknek, úgy „okos szervünknek” is szüksége van rá, vagyis annak lebontásakor keletkező cukorra. Úgyhogy, nem árt valamilyen „jóféle” szénhidrátforrás után nézni!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mindened a tészta? – Ezért jó/rossz, ha ezt fogyasztod

Lehet pizza, bukta, lehet káposztás cvekedli, lehet túrós tészta, spagetti, carbonara, neked mindegy is, a lényeg, hogy tészta legyen. Háziasszonyként is imádnivaló eledel, hiszen a tésztás ételek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, így nem kell órákat a konyhában álldogálnod miattuk.