2022.12.01. 12:05:00 5970 253

Szedjünk-e cinket a megfázás ellen? Cinkes lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre több helyen olvasni a cink, mint őszi-téli egészségmegőrző táplálékkiegésztő szerepéről. Mégis érdemes feltennünk magunknak a kérdést, hogy tényleg mindenkinek szedni kellene-e, aki meg akar menekülni az influenzától.

Cink és vitaminok megfázás ellen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cink és vitaminok megfázás ellen

A cink valóban értékes ásványi elem, azonban korlátban mennyiségben mégsem fogyaszthatjuk: Amennyiben kúra szerűen alkalmaznánk, a napi maximálisan ajánlott bevitel csupán 10 mg, mivel a szervezetben felhalmozódó cink többek között képes az immunrendszerünk gyengítésére!
A cinkhiány ugyancsak nem áldásos állapot, egészséges kinézetünk és hormonháztartásunk egyensúlya is bánhatja.
A cink szervezetünk számára kedvező élettani hatásait - sebgyógyulás, agy megfelelő működése - cinktartalmú élelmiszerek fogyasztásával is kiélvezhetjük, időnként iktassunk be étrendünkbe némi parmezánsajtot, búzakorpát, hüvelyeseket, baromi- vagy vörös húst vagy amennyiben szeretjük (megbízható forrásból származó) osztrigát és kagylót is.

Cinket a megfázás megelőzésére - vagy inkább csak a megfázásra?

Habár a kutatások szerint a megfázás ideje alatt szedett minimum 75 mg mennyiségű cink lerövidítheti a lábadozás hosszát és a megbetegedés súlyosságát, huzamosabb ideig történő alkalmazására még sincs igazán okunk.
Természetesen kulcsfontosságú, hogy milyen gyorsan reagálunk a hatóanyag kiegészítésével az első tünetek megjelenése után; továbbá az sem mindegy, hogy milyen formában juttatjuk be szervezetünkbe a cinket, mert minden kiszerelés más mértékben hasznosul. A cinktartalmú szopogatótablettákat érdemes leginkább megvásárolni, hiszen a hatóanyag így jut legközelebb a problémás légúti területekhez.

A cink alkalmazása - mint influenza elleni szer és általános étrend-kiegészítő - hamar mellékhatásokhoz (pl. hányinger és egyéb gyomorproblémák, rézhiány) vezethet, és nem is biztos, hogy megfelelő kiegészítő mindenki számára, ezért használata előtt mindenképpen egyeztessünk a kórtörténetünket ismerő kezelőorvossal!

Forrás: www.hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.

Nagy egymásra találások a filmvásznon! – 4+1 film a romantika jegyében

Hol van már a bohókás április elseje, a kikelet, a mindig vidám húsvéti nyuszi? Elmúltak, elteltek, a tapsifüles pedig elugrált, hogy legyen ideje felkészülni a következő évre. Nekünk pedig maradt a tavasz, a virágillat, a madárcsicsergés, a pillangók a gyomrunkban és persze, a romantikus filmek.