2022.12.01. 12:05:00 6054 253

Szedjünk-e cinket a megfázás ellen? Cinkes lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre több helyen olvasni a cink, mint őszi-téli egészségmegőrző táplálékkiegésztő szerepéről. Mégis érdemes feltennünk magunknak a kérdést, hogy tényleg mindenkinek szedni kellene-e, aki meg akar menekülni az influenzától.

Cink és vitaminok megfázás ellen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cink és vitaminok megfázás ellen

A cink valóban értékes ásványi elem, azonban korlátban mennyiségben mégsem fogyaszthatjuk: Amennyiben kúra szerűen alkalmaznánk, a napi maximálisan ajánlott bevitel csupán 10 mg, mivel a szervezetben felhalmozódó cink többek között képes az immunrendszerünk gyengítésére!
A cinkhiány ugyancsak nem áldásos állapot, egészséges kinézetünk és hormonháztartásunk egyensúlya is bánhatja.
A cink szervezetünk számára kedvező élettani hatásait - sebgyógyulás, agy megfelelő működése - cinktartalmú élelmiszerek fogyasztásával is kiélvezhetjük, időnként iktassunk be étrendünkbe némi parmezánsajtot, búzakorpát, hüvelyeseket, baromi- vagy vörös húst vagy amennyiben szeretjük (megbízható forrásból származó) osztrigát és kagylót is.

Cinket a megfázás megelőzésére - vagy inkább csak a megfázásra?

Habár a kutatások szerint a megfázás ideje alatt szedett minimum 75 mg mennyiségű cink lerövidítheti a lábadozás hosszát és a megbetegedés súlyosságát, huzamosabb ideig történő alkalmazására még sincs igazán okunk.
Természetesen kulcsfontosságú, hogy milyen gyorsan reagálunk a hatóanyag kiegészítésével az első tünetek megjelenése után; továbbá az sem mindegy, hogy milyen formában juttatjuk be szervezetünkbe a cinket, mert minden kiszerelés más mértékben hasznosul. A cinktartalmú szopogatótablettákat érdemes leginkább megvásárolni, hiszen a hatóanyag így jut legközelebb a problémás légúti területekhez.

A cink alkalmazása - mint influenza elleni szer és általános étrend-kiegészítő - hamar mellékhatásokhoz (pl. hányinger és egyéb gyomorproblémák, rézhiány) vezethet, és nem is biztos, hogy megfelelő kiegészítő mindenki számára, ezért használata előtt mindenképpen egyeztessünk a kórtörténetünket ismerő kezelőorvossal!

Forrás: www.hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...